EIKING: Leder fortsatt Spania rundt. Foto: ASO/Unipublic/Charly Lopez

Eiking imponerte igjen – leder fortsatt Spania rundt

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 29.08.21 20:53

Del på    

Rafal Majka vant etappen – Odd Christian Eiking ble nummer seks.

– Hvis jeg kan beholde den i dag hadde det vært veldig fint. Som jeg sa i går tar jeg det dag for dag. Etter at jeg klarte å holde på den i går, det var en stor seier for meg og laget. Jeg tror i dag, vanligvis passer det meg bra, men vi er i den tredje uken, så du vet aldri hvordan beina er.

Det sa Odd Christian Eiking til arrangøren før starten på den 15. etappen i årets Spania rundt, som gikk fra Navalmoral de la Mata til El Barraco. På vei mot mål ventet fire kategoriserte stigninger, deriblant klatringen Puerto de Mijares (20 km, stiger med 5,9 % i snitt).

Det ble et salig kaos fra start. Flere sterke ryttere, deriblant amerikaneren Sepp Kuss, forsøkte å komme seg med i dagens brudd. Før etappen lå Kuss bare fire minutter og 59 sekunder bak Eiking i sammendraget.

Intermarché Wanty Gobert Materiaux gjorde imidlertid sitt for å taue inn Kuss, og med god hjelp fra Bahrain Merida og Movistar ble gruppen tatt igjen.

Deretter angrep flere sterkere ryttere, blant dem Rafal Majka og Fabio Aru. Denne gangen lot Eiking og co bruddet gå, og satte seg foran i feltet for å kontrollere farten.

Den farligste av bruddrytterne i sammendraget var den lille spanjolen Juan Pedro Lopez, som var 10 minutter og 8 sekunder bak Eiking i sammendraget før starten av etappen.

Anført av Jan Hirt og Rein Taaramäe gjorde hjelperne til Eiking en glimrende jobb. Selv om Rafal Majka kjørte ifra resten av bruddrytterne, og holdt unna helt til mål, hadde Intermarché-laget full kontroll på Lopez, som ble hentet igjen med drøye 15 kilometer igjen til mål.

I dagens siste stigning angrep Adam Yates, og fikk en liten luke. Verken Primoz Roglic eller Odd Christian Eiking forsøkte å gå etter, og briten fikk lov til å holde unna helt til mål.

Eiking kom til mål sammen med de andre sammenlagtfavorittene, og ble til slutt nummer seks på etappen. Takket være meget god hjelp av laget kan han derfor ikle seg den røde ledertrøya også på tirsdagens etappe.

– Det var en veldig lang og hard dag. Jeg sender en stor takk til laget mitt. Uten dem ville jeg nok ikke vært i rødt nå, fortalte nordmannen til arrangørene etter målgang. 

Tagget med: , ,

Les også disse