Prøv Procycling Pluss idag

VÅREN I ANMARSJ: At kalenderen viser siste del av april har begynt å merkes på kroppen for Odd Christian Eiking, som nok gjerne ser litt regn i lufta den neste uka. FOTO: Hecke/Getty Images

Pollenallergi skaper trøbbel for Eiking: – Følte meg dritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.04.19 20:10

Del på    

Håper likevel å kunne ta sin første topp ti-plassering i Ardennene.

Mageproblemer gjorde at han stod av Amstel Gold Race allerede etter ti mil i 2017 og i fjor syklet han ingen av de tre rittene i Ardennene etter sykdom i oppkjøringen. Da ble Brabantse Pijl brutt etter tolv mil, og sånn sett er det i hvert fall et godt tegn at han i år fullførte samme ritt til en hederlig 20. plass.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I lys av de siste års sykdomsproblemer åpner vi derfor samtalen med Odd Christian Eiking med et spørsmål om alt er som det skal i år, etter to år med stang ut i Ardenner-uka.

– Det er jo egentlig det. Beina er gode og jeg er i god form, så jeg ser ingen grunn til at de skal bli dårligere, bortsett fra at jeg sliter litt med pollenallergi. Jeg tar jo medisiner, men jeg kjenner det i lufta. Spesielt når været er slik det er nå.

Følte seg «dritt» i Brabantse Pijl

For i likhet med det strålende påskeværet som ligger over store deler av Norge for øyeblikket, er det også fint vær nedover i Europa. Med rundt 25 grader og sol er våren virkelig i anmarsj, noe som har fått pollensesongen til å rulle.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I Brabantse Pijl ble han altså nummer 20, men følelsen var ikke god underveis i rittet. 

– Jeg følte det gikk fryktelig dårlig. Jeg følte meg dritt, rett og slett. Jeg kom ned og var helt oppsvulmet i øyene og følte jeg ikke fikk puste. Det er sikkert flere enn som meg sliter med det, så jeg håper det bare var en dårlig dag, sier Eiking, som dermed håper på regnvær de neste dagene.

Det viser også utsiktene at det kan bli, med mer overskyet vær meldt utover uka og regn til neste helg igjen.

Går for topp ti i løpet av Ardennene

Uansett vær kommer han inn i Ardenner-uka med en fri rolle på laget, som også har blant andre Andrea Pasqualon og Loïc Vliegen på laget til Amstel Gold Race. Til Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège kommer også Guillaume Martin inn på laget til Wanty-Gobert.

Eiking har levert en god sesong til nå med flere topplasseringer, men har på grunn av sykdomsproblemene de siste to årene aldri fått det til i Ardennene.

– Jeg håper at jeg skal klare en plassering blant de ti beste i ett av disse tre rittene, sier Eiking om målsetningen i forkant av de tre rittene.

Les også: Nordhaug tror på Eiking topp 20 i Amstel Gold Race

– Hvilket ritt passer deg best?

– Alle tre handler mye om posisjonering, Amstel kanskje spesielt. Jeg ser nok på Flèche Wallonne som det rittet jeg ønsker å kjempe i toppen på, sier Eiking.

Der får han bryne seg på Mur de Huy i avslutningen, men askøyværingen har tidligere vist at det er nettopp i de virkelig bratte bakkene han ofte gjør det aller best i.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse