Prøv Procycling Pluss idag

LOVES SJANSER: Edvald Boasson Hagen er ikke med til Tour de France bare for å hjelpe Mark Cavendish. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

LOVES SJANSER: Edvald Boasson Hagen er ikke med til Tour de France bare for å hjelpe Mark Cavendish. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Edvald vil få full støtte fra alle lagkameratene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.07.16 19:07

Del på    

Sjefen lover nordmannen egen sjanse i Tour de France.

LIMOGES (procycling.no): Der Dimension Data-rytterne fant hverandre lekende lett dagen i forveien, ble det bom i slak oppoverbakke på et snorrett oppløp i Limoges.

Edvald Boasson Hagen mistet posisjonen rundt tre kilometer fra mål, da en del ryttere ble tvunget til å bremse opp inn i en rundkjøring.

Han fikk kontakt igjen drøye 500 meter fra mål, men da var det vrient å finne åpninger der framme.

Mark Cavendish klarte heller ikke å finne ut av det, slik at Dimension Data kun sto igjen med åttendeplass for innsatsen.

– I dag var litt dårlig kommunikasjon. Hadde de kopiert det de fikk til i går, hadde det blitt en ny mulighet for Cavendish. Han så veldig sterk ut, men han ble låst inne. Etixx og Lotto-Soudal ønsket det nok mer enn oss i dag, sier Dimension-sjef, Doug Ryder, til procycling.no.

Les også: Nytt spurtdrama i Tour de France

La opp strategien rundt Cavendish
I fjor tok Steve Cummings den første etappeseieren for det sørafrikanske laget i Tour de France på selveste Nelson Mandela Day.

Årets utgave, lagets andre opptreden i touren, har startet helt forrykende.

I løpet av de første tre etappene, vant Cavendish to av dem. Briten har sendt mange rosende ord i retning av lagets norske stjerne etter hans iherdige innsats som nest siste opptrekker.

Ryder er ikke noe mindre imponert:

– Vi har hatt en strategi for Mark Cavendish under åpningen av touren. Edvald har vært 100 prosent dedikert til den, og vet at han får sine egne muligheter i dagene og ukene som kommer.

– Når skjer det?

– På den aktuelle dagen vil han ha full støtte fra alle lagkameratene sine. Vi har en sterk overbevisning om at Edvald er i stand til å ta en etappeseier, svarer Ryder.

Samtaler med Boasson venter
Som Cavendish antydet på pressekonferansen før rittet startet, har rudsbygdingen vokst inn i en lederrolle på laget.

– Det jeg har lagt merke til nå, er at han tar større lederansvar. Før lot han heller beina snakke. Nå har han tatt nye steg. Han samler laget, får dem med seg, forteller hvordan de skal kjøre og sier ifra hva han mener, sa Cavendish.

Som leder følger det også med enkelte goder. TV 2 meldte tidligere i uka at det kan være flere nordmenn på vei til laget.

– Du fortalte TV 2 at de er nordmenn på vei, hva er status?

– Det er ingen status foreløpig. Det eneste jeg kan si er at vi diskuterer med Edvald og er åpne for en ny nordmann i laget. Vi har ikke snakket med noen foreløpig.

– Edvald har et sterkt ønske om å få en nordmann til laget. Han snakker varmt om norsk sykkelsports framtid, og er opptatt av utviklingen av den. Vi vil snakke med Edvald i løpet av touren om dette, og så får vi se.

– Så Edvalds egen mening blir viktig her?

– Absolutt.

Ryder forteller at det er satt opp en liste over aktuelle kandidater, men ønsker ikke å spekulere i – slik TV 2 hevder – at Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen er det to mest aktuelle.

– Jeg har ikke møtt noen av dem, og vi har ikke diskutert dette. Det er bare en interesse vi har.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse