Prøv Procycling Pluss idag

JEVNT: Bryan Coquard kom seg opp på siden, men ikke forbi Marcel Kittel. Målfoto viste at tyskeren var hårfint foran. Foto: Jean-Paul Pelissier (Reuters/Scanpix)

Nytt spurtdrama i touren: – For en thriller

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 5.07.16 17:02

Del på    

Målfoto måtte skille for andre dag på rad.

LIMOGES/OSLO (procycling.no): Det ble en ny spurtduell på den fjerde etappen av Tour de France.

Feltet var samlet inn på det slake motbakkeoppløpet i Limoges, og for tredje gang i årets tour skulle de raskeste kjempe om seieren.

Lotto Soudal tok kommandoen med noen kilometer igjen, mens Alexander Kristoff og Katusha la seg på André Greipels hjul.

Tidlig i vinden
Med 600 meter igjen inntok Katusha fronten med Jacopo Guarnieri. Det viste seg å være for tidlig, da Etixx kom raskt bakfra. Nordmannen i Katusha-drakt hoppet på Etixx-opptrekkerens hjul før han måtte åpne spurten selv. Det ble litt for tidlig.

– Det holdt ikke helt inn, men jeg skulle gjerne ventet litt med å gå, sier Kristoff til blant annet TV 2 og procycling.no etter målgang.

– Jeg er ikke her for å bli fem, men det var hvert fall bedre enn i går.

– Du måtte gå da du gikk?

– Jeg følte det, ellers hadde jeg stoppet opp. Det hadde heller ikke gått, så det var litt tidlig. Jeg gjorde en god spurt fra front, så det var ikke så mye om å gjøre.

De siste meterne ble for lange for nordmannen som allerede hadde tatt mye vind. Han melder dog om bedre bein enn tidligere i touren.

– Jeg følte meg bra, men det var litt langt. Da jeg først kom først, ble det sånn det ble.

Femteplasser er ikke det Kristoff sykler for, men med bare to mann rundt seg i finalen, ble det i alle fall én for lite.

– De ble ganske lange de meterne på slutten. Jeg stivna ganske mye.

Meget jevnt
Marcel Kittel vant etter en meget jevn spurt. Hjemmefavoritt Bryan Coquard kom voldsomt raskt på slutten, men kom seg akkurat ikke forbi den sterke tyskeren.

Dermed kunne Etixx-spurteren endelig juble for sin første seier etter den andre strake dagen med fotofinish. «For en thriller», uttalte TV 2-kommentator Christian Paasche.

– Jeg er veldig emosjonell nå. Det er som min første etappeseier. Jeg er superglad, sier Kittel i seiersintervjuet.

– Jeg er veldig stolt siden laget virkelig kjempet for denne seieren. Noe gikk galt de foregående dagene. Jeg er glad for å være tilbake i touren og vinne i en slik motbakke. Jeg kan ikke tro det.

Kristoff ble nummer fem, mens Sondre Holst Enger fortsetter å imponere. Tour de France-debutanten ble nummer seks igjen.

Edvald Boasson Hagen mistet mange plasseringer i en rundkjøring cirka tre kilometer fra mål, og kunne dermed ikke hjelpe Mark Cavendish nevneverdig mot slutten.

Peter Sagan tok tredjeplassen og beholder med det den gule ledertrøyen.

Slik gikk det til
Det tok litt tid før noen valgte å angripe på den fjerde etappen av årets Tour de France.

Etter 20 kilometer fikk imidlertid syv ryttere en luke. Men med flere spurtlag representert, var lag som Direct Energie og Katusha lite fornøyd. Dermed ble de syv raskt hentet.

Snaut 30 kilometer skulle tilbakelegges før tirsdagens lange brudd fikk gå. Fire ryttere fikk da raskt en god luke til feltet.

Markel Irizar (Trek-Segafredo) og Andres Schillinger (Bora-Argon18) fikk besøk av Oliver Naesen (IAM Cycling) og Alexis Gougeard (Ag2r). Kvartetten opparbeidet seg en luke på rundt fem minutter, på feltet hovedsakelig ledet av Tinkoff.

Med 121 kilometer igjen, hadde de 6.15 ned til feltet, som dog ikke var nevneverdig bekymret. De begynte dog å øke tempoet bak, og med 100 kilometer igjen hadde de håpefulle i front bare 3.30 ned til hovedfeltet der også Lotto Soudal, Dimension Data og Etixx-Quick Step hadde begynt å hjelpe Tinkoff.

Luken fortsatte å gå ned, inntil bruddet bare hadde halvannet minutt med 80 kilometer igjen. Da innså feltet at de måtte roe litt ned, for å ikke hente kvartetten for tidlig.

Sagan tok poeng
Dermed var de fire foran når mellomspurten kom 67 kilometer fra mål. Schillinger var den eneste som var interessant og trillet over streken noen meter foran Naesen og Irizar.

I feltet ble det litt mer kamp, der Etixx-Quick Step kjørte opptrekk. Sagan tok «spurten» foran Kittel, Cavendish og Greipel. Nordmennene valgte å spare kreftene til senere på etappen.

På fjerdekategorien drøye milen senere, var det Markel Irizar som var førstemann over streken. Også dette uten særlig kamp. To minutter var luken ned til feltet med 55 kilometer igjen.

Snaue fire mil fra mål slapp Gougeard bruddet, og dermed var det en trio i front. De hadde i realiteten aldri noen sjanse til å holde unna og ble hentet i en ukategorisert bakke med syv kilometer igjen.

Ingen prøvde å støte på de siste kilometerne, og det ble samlet spurt for tredje gang i årets Tour de France.

I en rundkjøring tre kilometer fra mål, stoppet det voldsomt opp litt bakover i feltet. Det gjorde at blant annet Boasson Hagen tapte mye fart.

I spurten ble Kristoff tvunget til å gå tidlig og fikk det for tøft. Marcel Kittel holdt akkurat unna for en meget rask Bryan Coquard på slutten.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse