LEI SESONG: Tom Dumoulin veltet ut av Giro d'Italia og gikk glipp av Tour de France. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Dumoulins kneskade mer alvorlig enn først antatt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.07.19 09:45

Del på    

Oppdaget rift i sene hos Sunweb-kapteinen.

(procycling.no): Nøyere undersøkeleser av det venstre kneet til Tom Dumoulin viser at skadene han pådro seg i velten i Giro d’Italia er større enn først antatt.

MR-undersøkelser gjort ved universitetssykehuset i Maastricht viser at en sene i kneet har fått en rift i seg. Den nye diagnosen betyr en lengre pause for nederlenderen.

Tour de France var i planene til 28-åringen etter at han sto av Giro d’Italia i den nøytrale sonen på etappe 7. Knesmertene ga seg ikke, og en liten operasjon ble gjort for å fjerne en grusbit fra kneet. Et høydetreningsopphold var neste plan, men den planen ble avlyst.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Som vi alle vet krasjet Tom hardt i giroen og velten forårsaket flere skader til beinet, senene og brusk i kneet, sier Sunweb-lege Anko Boelens i en pressemelding.

– Vi undersøkte MR-bildene nøye. Steg for steg, sammen med Tom, har vi bestemt oss for det beste alternative mellom trening, hvile og behandling. Slik det ser ut nå så er det senene som begrenser ham. De siste tre ukene så har fokus blitt flyttet fra Tour de France til å bli helt bra igjen. Slik vil det fortsette i tiden framover også, konstaterer Boelens.

Dumoulin kan sykle lett, men den intense treningen må han fremdeles vente med.

Den siste tiden har det versert rykter om at 28-åringen vil bryte kontrakten med Sunweb. Rykter han selv har avvist. Hans nåværende kontrakt med laget løper ut 2021-sesongen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse