AVVISER RYKTER: Tom Dumoulin avviser at han er på vei bort fra Team Sunweb. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Dumoulin avviser ryktene

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.07.19 18:30

Del på    

Mens Matthews forlenger.

(procycling.no): Ryktene om at Tom Dumoulin skal være på vei bort fra Team Sunweb har tiltatt i styrke den siste tiden. Avisen Algemeen Dagblad hevdet onsdag at det skal være snakk om en gjensidig terminasjon av kontrakt, som egentlig løper ut 2021, ved sesongslutt.

Det skal være ting som lagets overgangspolicy, utstyr og lagets håndtering av kneskaden han pådro seg i Critérium du Dauphiné i juni, som skal være årsaken til nederlenderens voksende misnøye.

Nå har Giro-vinneren fra 2017 tatt til motmæle i De Telegraaf, og avviser ryktene om at han er på vei til verken Jumbo-Visma eller Team Ineos.

– I en årrekke har jeg vært en del av et fantastisk lag, hvor jeg stolt kan jobbe sammen med ekstremt lidenskapelige kollegaer. En forandring er for øyeblikket uaktuelt, forteller han til avisen.

ANNONSE: Følg Tour de France på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sjefen overrasket

Ryktene om at han planlegger å forlate laget kom overraskende på lagets sjef Iwan Spekenbrink.

– Historiene i avisene har også overrasket meg. Vi ble ringt angående det i går og i dag tidlig var det i avisen. Neste uke er vi invitert til en samtale med Dumoulins apparat. Først må vi vente og se.

– Det har såklart skjedd mye. Vi har vært under mye stress og opplevd mange skuffelser. Akkurat nå skjer det ingenting. Vi ville ikke svare på dette via media, men til Tom selv. Vi antar vi kommer til å ha en vanlig samtale neste uke.

Matthews forlenget

I etterkant av 28-åringens uttalelse til De Telegraaf avholdt Team Sunweb sin pre-Tour de France pressekonferanse i Nederland. Da det ble klart at Dumoulin må stå over touren grunnet kneet han sliter med, oppsto det en følelse av apati hos Michael Matthews.

Australieren hadde nemlig lagt alle egne ambisjoner til side og utelukkende trent med mål om å hjelpe Dumoulin i La Grand Boucle.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Det var en stor skuffelse å våkne opp til nyheten foran dagens etappe [av Sveits rundt]. Jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal ta veien etter dette, melder Matthews.

LES OGSÅ: Forvirret Matthews foran touren: – Vet ikke hva jeg skal gjøre nå

Uttalelsene skapte debatt omkring hvorvidt uttalelsene var at uttrykk for misnøye rundt lagets prioriteringer, og på utgående kontrakt var det en rask konklusjon å trekke at dette ville lede til at Matthews forlater laget. Onsdag kunne han og Sunweb imidlertid begrave de spekulasjonene, da det ble klart at han har forlenget med det tyske laget.

– Jeg er veldig glad for å fortsette i Team Sunweb i to år til. Jeg har hatt to og et halvt utrolige år i laget, med mange fantastiske minner. Jeg tror det er et godt miljø for å fortsette å utvikle meg og jeg kan ikke vente på å skaffe flere minner med den store familien vår her i Sunweb, sa 28-åringen på pressekonferansen.

ANNONSE: Følg Tour de France på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ytterligere forlengelser

Matthews, som vant den grønne trøyen i 2017-utgaven av touren, står med to seire så langt denne sesongen.

– Michaels arbeidsmoral går veldig godt sammen med lagets filosofi. Han er alltid motivert for å gi alt for våre felles mål. Jeg er sikker på at vi sammen kan nyte mer suksess, forteller Sunweb-trener Luke Roberts.

I tillegg til australierens forlengelse har laget også sikret signaturen til Chad Haga og Cees Bol. Amerikanske Haga har syklet for laget siden 2014 (da det het Team Giant-Shimano), og 30-åringen tok i mai karrierens største seier, da han noe overraskende vant den avsluttende tempoen i Verona i Giro d’Italia.

– Hele karrieren min har handlet om jevn utvikling og forbedring, og Sunwebs filosofi og kultur matcher perfekt med det, sier Haga.

Bol tok steget inn i proffrekkene etter å ha prøvd seg som stagiaire for laget i fjor høst, og har hatt en strålende sesong som neoporff, med tre seire så langt. Den nederlandske spurteren har signert ut 2021-sesongen.

Tagget med: , ,

Les også disse