TRIST SLUTT: En kvestet Tom Dumoulin trillet over målstreken på tirsdag, og sto av onsdagens etappe like etter start. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Dumoulin: – Det er fryktelig

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.05.19 19:05

Del på    

Nederlenderen brøt Giro d’Italia på rittets femte dag.

(procycling.no): Det ble ingen drømmereprise fra 2017 for Tom Dumoulin. Den tidligere Giro d’Italia-vinneren var uheldig på tirsdagens etappe, og veltet med omlag syv kilometer igjen.

Med et blødende kne kom han seg til mål omkranset av hele Team Sunweb. Han konkluderte raskt med at kampen om sammendraget var over. Nederlenderen ønsket dog å fortsette, og prøvde å starte den påfølgende femte etappen.

– Jeg kom hit for et tre uker langt eventyr, og hadde lyst til å fullføre det. Jeg er ikke klar for å dra hjem. Jeg syklet på rulla i dag morges på rommet mitt, og følte meg faktisk ok. Men da jeg reiste meg og sto i pedalene så var kneet mitt veldig sårt. Jeg prøvde å sykle sittende, men det fungerte ikke det heller. Jeg kunne la beina gå rundt, men jeg kunne ikke kjøre ritt, sier Dumoulin i en pressemelding fra Team Sunweb.

Like etter den nøytrale sonen på onsdagens etappe gikk han av sykkelen og brøt Giro d’Italia 2019.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er fryktelig for meg. Måneder og uker med forberedelser og dedikasjon ligger bak denne giroen, og så er alt over på et øyeblikk. Det er selvfølgelig ikke slik jeg ville det skulle gå. Men sånn er det bare. Jeg vet ikke hvor ille skaden er. Vi vet bare at jeg ikke har brukket noe. Det vil nok være litt hovent i noen dager. Nå må jeg bare hvile og se hvordan det utvikler seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORSØKTE Å STARTE: Tom Dumoulin var pakket inn i regntøy, men fikk bare kjørt den nøytrale sonen før han brøt rittet. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Lagets lege håpet at smertene i kneet skulle gi seg før onsdagens etappe.

– Dessverre så ble smertene i kneet for mye for Tom i dag. Han har en forslått lårsenen og området rundt kneet, og vi håpet at smertene kanskje ville minke i løpet av dagen. Men slik ble det ikke. Vi vil se om videre undersøkelser trengs når han reiser hjem, men vi håper at han er tilbake på sykkelen og kan trene lett om en uke etter litt hvile.

Unggutta står igjen

Med den soleklare ledestjernen ute av rittet er det et noe ribbet Team Sunweb-lag som står igjen med to drøye uker foran seg. Louis Vervaeke gikk i brudd for rødtrøyene på onsdagens etappe, men ble kjørt inn før spurten.

Laget er blottet for raske ryttere, så mulighetene ligger nok i fjellene for klatretalentene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det var leit å se Tom bryte i dag. Dette var hovedmålet vårt i år, og vi kom hit for et godt resultat i sammendraget. Dette endrer fokuset vårt fulstendig. Vi har en veldig sterk gruppe her, med både yngre gutter og de med mer erfaring. Alle er kapable til å gå etter en etappe. Vi kommer til å ta det dag for dag nå, og se etter muligheter på etapper som matcher våre styrker. Der vil vi gå for seier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TALENTFULL: Sam Oomen ble nummer ni i fjorårets Giro. Her fra seier i ungdomskonkurransen i Tirreno-Adriatico tidligere i år. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Nå som Dumoulin er ute er det opp til Jan Bakelants, Chad Haga, Chris Hamilton, Jai Hindley, Sam Oomen, Robert Power og nevnte Vervaeke å redde skinkene.

Av de åtte er det kun Bakelants som har vunnet en etappe i en Grand Tour. Belgieren vant andre etappe i Tour de France i 2013, og fikk sykle én dag i gul trøye.

Sam Oomen kunne vært et alternativ i sammendraget. 23-åringen ble nummer ni i giroen i fjor, men ble sittende med Dumoulin på tirsdagens etappe og er dermed nesten seks minutter bak Roglic.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse