SKUFFET MANN: Tom Dumoulin virket resignert da han krysset målstreken på tirsdagens etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Sammenlagtkampen er over

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.05.19 18:52

Del på    

Dumoulin usikker på om han starter onsdagens etappe.

Med seier i 2017 og andreplass i 2018 var Tom Dumoulin blant de virkelige store favorittene til å vinne årets Giro d’Italia, men en velt med i underkant av syv kilometer igjen på den fjerde etappen gjorde at nederlenderen tapte fire minutter og to sekunder til sammenlagtleder Primoz Roglic.

Tirsdag kveld ble han fraktet til røntgenundersøkelser, etter at han krysset målstreken med et blodig venstrekne. De viste at det ikke var noen brudd, men Dumoulin er ikke veldig optimistisk for rittet videre.

– Jeg skal sove på det og så ta en avgjørelse i morgen, sier han til NOS.nl på spørsmål om han vil starte onsdagens etappe.

– Jeg har en stor hevelse på kneet mitt og den vil ikke bli noe mindre.

Nederlenderen er nå nede på en 56. plass i sammendraget, fire og et halvt minutt bak Roglic. Uansett om han skulle fortsette rittet eller ei, ser han ikke for seg en sammenlagtkamp de neste ukene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Sammenlagtkampen er over, sier Dumoulin.

Dermed kan det være at han også begynner å tenke på en mulig kamp om seieren i Tour de France, hvor han ble nummer to i fjor.

Allerede før årets Giro d’Italia gjorde to velt sitt til at Egan Bernal (Team Ineos) og Alejandro Valverde (Movistar) ikke kom til start på Bologna og nå ser det også ut som om Tom Dumoulin kan være ute av kampen om sammenlagtseieren.

Tagget med: , ,

Les også disse