FOTO: David Ramos/Getty Images

Forvirret Matthews foran touren: – Vet ikke hva jeg skal gjøre nå

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.06.19 10:40

Del på    

Tom Dumoulins forfall er dårlig nytt for lagkameratene.

(procycling.no): Generalmanager Iwan Spekenbrink var klar i sin tale da han i begynnelsen av året tegnet opp de store linjene foran årets Tour de France:

– Målet vårt var å kjøre 100 prosent for Tom Dumoulin. Iwan fortalte oss at vi ikke skulle ha egne ambisjoner og at alt kretset rundt den gule trøya og Tom, forteller Michael Matthews til den nederlandske TV-kanalen nos.nl.

Australieren vant poengtrøya under 2017-utgaven av rittet, men bedyrer selv at han ikke har prioritert spurttrening i hele år på grunn av prioriteringen til lagledelsen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Det var en stor skuffelse å våkne opp til nyheten foran dagens etappe (av Tour de Suisse, vår anm.)  Jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal ta veien etter dette, melder Matthews.

Alt fokus på klatring

Dumoulin slo kneet sitt i en velt under Giro d’Italia. Lagledelsen har virket positivt når det gjaldt å få ham til Grand Départ i Brüssel, men etter at Borgermester Tom avbrøt Critérium du Dauphiné tidlig grunnet smerter, valgte han torsdag å melde avbud foran treukersrittet.

– Etter det som skjedde i giroen, hadde jeg lyst til å satse på touren. Denne uka innså jeg at det ikke er realistisk med tanke på nivået mitt i øyeblikket. Jeg har prøvd så hardt for å nå dit, men jeg må lytte til kroppen min og gi slipp på et urealistisk mål, fortalte Dumoulin resignert.

Frafallet betyr at nye muligheter åpner seg for blant annet Matthews. Australieren er uansett ikke veldig up beat på egne vegne. 28-åringen har nemlig latt fartstreninga hvile og heller fokusert på klatreegenskaper så langt denne sesongen.

– Jeg har ikke trent spurt denne sesongen. Jeg har ikke forberedt meg på etappene som kunne ha passet meg i touren, og det er ganske mange av dem. Jeg holdt fokus på at jeg skulle klatre bra og gjøre det bra under lagtempoen, sier Matthews til TV-kanalen.

– Planene våre er snudd helt på hodet

Han er fremdeles i aksjon under Tour de Suisse, og forteller at planen var en ny høydeleir i Livigno som de siste forberedelsene foran touren.

Nå vet han ikke helt hva som skjer.

– Det er ikke slike ting man går rundt og forventer at skal skje. Selv hadde jeg lyst til å gå for poengtrøya under giroen, men den planen ble forkastet da Tom ønsket å kjøre giroen. Og nå skal han ikke kjøre touren. Planene våre er snudd helt på hodet, sier Matthews.

Wilco Kelderman kunne ha vært en mulig løsning for Sunweb når det gjelder sammendraget, men den uheldige 28-åringen veltet stygt under Katalonia rundt tidligere denne sesongen, og mener han ikke har det som kreves for å lede WorldTour-laget gjennom touren.

– Slik det ser ut i øyeblikket, blir jeg definitivt ikke lagets kaptein i Frankrike. Det har ikke gått lang nok tid etter at jeg pådro meg bruddet i nakken til at jeg kan være på topp igjen denne sommeren, sier Kelderman til nos.nl.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse