VIL BORT: Tom Dumoulin vil avslutte forholdet med Sunweb. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images)

– Dumoulin vil bryte kontrakten med Sunweb

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.07.19 09:48

Del på    

Kan bli lagkamerat med to nordmenn.

(procycling.no): Tom Dumoulin er på vei bort fra Team Sunweb, ifølge rapporter i nederlandsk media. Avisen Algemeen Dagblad melder onsdag at 28-åringens kontrakt med det tyske laget sannsynligvis skal opphøre ved gjensidig samtykke to år før den utløper. Den tidligere Giro d’Italia-vinneren kan være på vei til Jumbo-Visma.

I 2017 signerte Dumoulin en langtidskontrakt som knyttet ham til Sunweb ut sesongen 2021. Nå er imidlertid den nederlandske Grand Tour-vinneren i samtaler med lagets manager, Iwan Spekenbrink, om å avslutte arbeidsforholdet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ifølge avisen Algemeen Dagblad har samarbeidet mellom Dumoulin og Sunweb surnet de siste årene. Dumoulin skal være misfornøyd med mindre ting som utstyr og tempooppsettet på sykkelen, lagets overgangspolicy og måten ledelsen har håndtert kneskaden han har slitt med den siste tiden.

Jumbo-Visma

Partene er ikke enige om å avbryte kontrakten ennå. Ifølge flere kilder Algemeen Dagblad kjenner til, skal Dumoulin ønske en overgang til Jumbo-Visma. Det nederlandske laget – som huser Amund Grøndahl Jansen og nylig kunngjorde signeringen av Tobias Foss – har fra før Grand Tour-ryttere som Steven Kruijswijk og Primoz Roglic. Den lagløse spurteren Marcel Kittel har også blitt knyttet til en overgang til Jumbo-Visma.

Dumoulin har så langt hatt en skuffende sesong i 2019. Nederlenderen måtte bryte Giro d’Italia allerede på den femte etappen etter at en kneskade satte han ut av spill. I midten av juni gjennomgikk han en mindre operasjon, for å fjerne små gruspartikler som forårsaket inflammasjon i kneet hans. Post-operative komplikasjoner og manglende restitusjon gjør at Dumoulin går glipp av sommerens Tour de France.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse