Prøv Procycling Pluss idag

FORVENTER ANGREP: Simon Yates (i rødt) leder Vuelta a España foran den siste

VIKTIG HJELPER I FJOR: Adam Yates (i front) leder an for Simon Yates (i rødt) under fjorårets Vuelta a España. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Dobbel Yates i Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.06.19 10:51

Del på    

Adam får med seg Simon som superhjelper.

Fredag kunne Mitchelton-Scott offentliggjøre et meget sterkt lag til årets Tour de France, med Adam Yates som kaptein. Der vil han også få støtte av tvillingbroren Simon Yates.

– Vi vil ha Simon Yates som en superhjelperytter. Hans hovedmål er å være der for broren Adam og å gjengjelde tjenesten fra fjorårets Vuelta a España, sier sportsdirektør Matt White. 

Simon Yates vant vueltaen i fjor, med tvillingbroren som en viktig hjelper på de siste etappene. At han faktisk blir å se i Tour de France er noe overraskende, all den tid han sa at «touren interesserer meg ikke» tidligere i år, men nå er han altså klar for å hjelpe tvillingbroren, en måned etter at han ble nummer åtte i Giro d’Italia.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Yates på podiet er hovedmålet

– Hovedmålet vårt er å gi Adam Yates en så god sjanse som overhodet mulig til å komme på podiet i Paris, mens vårt underordnede mål er å vinne en etappe.

– Vi har en god kombinasjon av ryttere som kan klare de målene. For å få et resultat som et sammenlagtrytter er du veldig avhengig av lagets styrke. Hvis vi kan fortsette med å støtte Adam slik vi gjorde for Simon i giroen, så vil det bare øke sjansene til Adam for et godt resultat, sier White.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tillegg til de to Yates-brødrene er også Jack Haig, Luke Durbridge, Daryl Impey, Matteo Trentin, Chris Juul-Jensen og Michael Hepburn på laget, hvor da spesielt Impey og Trentin kan hevde seg på de mellomharde etappene. 

HVEM ER HVEM? Det er ikke store forskjeller på Simon og Adam, men en forskjell er at Simon har gule solbriller, mens Adam har svarte. Foto: David Ramos/Getty Images

Fjerdeplass fra tidligere

Adam Yates var også lagets kaptein i fjorårets Tour de France. Da tapte han mye tid på de første fjelletappene og endte til slutt på en skuffende 29. plass.

Årets sesong har startet bra for briten, som i WorldTouren har en andreplass fra Tirreno-Adriatico, andreplass fra Volta Catalunya, femteplass i Itzulia Basque Country, samt at han lå på en andreplass i Critérium du Dauphiné før han brøt et par mil før mål på den siste etappen. 

Yates forteller at han kom seg raskt over den lille sykdommen og sikter nå høyt i Tour de France, rittet hvor han virkelig slo gjennom med fjerdeplass og ungdomstrøya i 2016 som 23-åring.

– Jeg ønsker ikke å sette en konkret merkelapp på hva jeg ønsker å oppnå. Jeg ønsker å gjøre det bedre enn tidligere og med formen og stabiliteten jeg har i år, ser jeg ikke hvorfor det skal kunne skje, sier Yates.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse