Prøv Procycling Pluss idag

VINKER FARVEL: Han har kjørt Tour de France tre ganger tidligere (2014, 2015 og 2017), men Simon Yates har ingen planer om noen umiddelbar retur til rittet.

Yates: – Touren interesserer meg ikke

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.02.19 23:00

Del på    

Briten liker ikke hvor mye show det er rundt Tour de France.

Simon Yates markerte seg for alvor som én av de største stjernene i sykkelsporten i fjor, hvor han på vei til å vinne UCIs WorldTour-ranking vant Vuelta a España, vant tre etapper i Giro d’Italia og ble nummer to i både Paris-Nice og Tour de Pologne.

I Giro d’Italia var han også bare en kollaps i avslutningshelgen unna en sammenlagtseier, men selv om han nå har vist seg frem i flere av de største rittene, har han ingen planer om å kjøre Tour de France med det første.

– Vet du hva? Jeg er ikke interessert i touren, sier 26-åringen i et intervju med ciclo21.com.

– Jeg føler simpelthen ikke noen lidenskap for det. Mange vokser opp med et ønske om å kjøre touren, men akkurat nå er det kun showet som vekker interessen i touren, ikke å ha ryttere kjempe for seieren. Det viktigste er at det ikke er et sykkelritt lengre. Akkurat nå er det ikke et ritt jeg ønsker å returnere til, sier han videre, og viser til at han har en helt annen nervøsitet i kroppen foran ritt som Giro d’Italia og Vuelta a España enn i Tour de France.

Liker lidenskapen i giroen

Derfor er svaret et ganske klart nei på om han ser for seg Tour de France-deltakelse i umiddelbar framtid.

Istedenfor snakker han varmt om lidenskapen han opplever i Giro d’Italia.

– Jeg kjørte giroen for første gang i fjor og jeg nøt virkelig lidenskapen til fansen, organisasjonen, alt bak rittet var pur lidenskap og som rytter legger du merke til det. Jeg hadde det veldig bra og det får meg til å ønske å gå returnere nå. Forhåpentligvis med enda mer suksess, sier Yates.

 

Rolig sesongstart

Yates sykler for tiden sesongens første ritt i Andalucía. Selv om han har trent godt i vinter, stiller han til start i Ruta del Sol uten noen resultatambisjoner, noe de to første etappene også viser. På torsdagens andre etappe var han derfor gjennom store deler av dagen å se jobbende i front av feltet.

Arbeidet Yates & co la ned ble til slutt også belønnet med at Matteo Trentin gikk til topps i en svært jevn kamp om etappeseieren.

Det første målet til briten blir Paris-Nice, hvor han håper å stille til start i noenlunde samme form som ga ham etappeseier og andreplass sammenlagt i fjor. Likevel er det først og fremst Giro d’Italia som står i hodet på han foreløpig, hvor han vil få muligheten til å ta den seieren han var så nære ved å ta i fjor.