BRUKKET SKULDER: Mark Cavendish må stå av årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEY

MÅTTE STÅ AV: Mark Cavendish brakk skulderbladet etter sammenstøtet med Peter Sagan på den fjerde etappen i årets Tour de France. FOTO: AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEY

Dimension Data stiller spørsmål ved UCI og Sagans forlik

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.12.17 20:34

Del på    

Mener de burde blitt involvert i prosessen.

(procycling.no): Denne uken skulle egentlig det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Bora-Hansgrohe (Peter Sagans arbeidsgiver) møtes i den internasjonale voldgiftsretten (CAS), for å igjen vurdere utkastelsen av Sagan under årets Tour de France, etter at slovaken var involvert i en stygg velt som sendte Mark Cavendish hjem fra rittet.

Før de kom så langt hadde de to partene imidlertid inngått et forlik og i en pressemelding skrev UCI tirsdag at partene hadde blitt «enige om at velten var en uheldig og utilsiktet ulykke.»

LES OGSÅ: Kastet Sagan ut av Tour de France. Så, fem måneder senere: – Det var ikke hans skyld

Dette har dog fått tredjeparten i saken, Dimension Data, til å klø seg i hodet. Laget la stort press på juryen etter hendelsen på den fjerde etappen i touren, og hevdet at deres mann, Cavendish, var uten skyld i hendelsen. Etter to timer med undersøkelser av TV-bildene, endte altså juryen opp med den kontroversielle avgjørelsen om å kaste Sagan ut av rittet. Grunnet deres rolle i hendelsen, mener lagets sjef, Douglas Ryder, at laget burde vært involvert i prosessen som ledet til forliket.

– Som ryttere og lag ønsker vi at alle parter jobber sammen for å gjøre rittene sikre og morsomme. Vi forstår at denne disputten var over prosessen som forhindret Bora-Hansgrohe fra å fortelle sin side av saken til rittjuryen. Likevel, ifølge med dagens kunngjøring virker det som granskningen også har inkludert vurdering av hendelsen på etappen. Med tanke på at vi er laget med rytteren som til syvende og sist led mest som resultat av hendelsen, er vi overrasket over å ikke bli inkludert, for å gi vår innsikt til granskningen, sier han i en pressemelding publisert på lagets hjemmeside tirsdag.

LES OGSÅ: Slik skal UCI unngå flere feilaktige diskvalifikasjoner

Cavendish endte opp med en brukket skulder i den velten, etter et ublidt møte med barrierene. Dette holdt ham borte fra konkurranser til september, hvor han gjorde comeback i Tour of Britain.

Ryder sier at laget vil skrive til UCI og etterspøre en detaljert forklaring på pressemeldingen de publiserte. I pressemeldingen ytrer laget igjen at de mener Mark Cavendish er uten skyld i hendelsen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse