NESTEN SEIER: Bystrøm kjempet om sin første proffseier på den 18. etappen i La Vuelta torsdag. (Foto Michael Steele/Getty Images)

– Det var god taktikk av Wallays

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.09.18 19:13

Del på    

Bystrøm nære sin første profesjonelle seier i Vuelta a Espana.

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm havnet i en av hovedrollene da den 18. etappen i Vuelta a Espana fikk en dramatisk avslutning torsdag. Med få kilometer igjen satt nordmannen helt i front sammen med belgieren Jelle Wallays fra Lotto Soudal. Sammen hadde de dannet et tidlig brudd på etappen, og senere hektet av Jetse Bol (Burgos BH) før de siste seks kilometerne gjensto.

Like bak jaktet et frådende hovedfelt anført av spurtlagene Quick-Step Floors og Bora-hansgrohe, men duoen i front hadde spilt kortene sine klokt og spart krefter nok til å holde unna helt inn. Bystrøm og Wallays gjorde opp om seieren, men dessverre for den tidligere U23-verdensmesteren var det belgieren som trakk det lengste strået. Med eimen av laurbærkransen i nesen, måtte Bystrøm ta til takke med den sure smaken av andreplass.

– Det var et veldig taktisk løp i dag. Vi kjørte rolig i første del av etappen, slik at vi skulle ha mest mulig krefter igjen på slutten. De siste fire milene kjørte vi full gass, da det var en del medvind og rundkjøringer, som skulle være en fordel for oss i front. Planen fungerte utmerket så å si hele dagen, selv om jeg ble satt litt sjakkmatt da Wallays sto overføringer på de siste kilometerne, sier Bystrøm til procycling.no.

Innenfor siste kilometer hadde duoen et lite forsprang på 15 sekunder på hovedfeltet. Inn på oppløpet lå Bystrøm i dødens posisjon, tvunget til å lede an for Wallays som lå klistret på bakhjulet hans. Lotto Soudal-rytteren visste at nordmannen hadde en raskere spurt.

– Jeg prøve å vinke han fram, og vurderte å stoppe helt opp og bare si faen heller. Men jeg synes det er bedre med andreplass enn å bli hentet inn av hovedfeltet. Jeg prøvde hvert fall alt jeg kunne for å vinne, sier Bystrøm etter å ha kommet svært nære sin første profesjonelle seier.

– Det er vanskelig å gjøre så mye annerledes, det går fort på slutten og man rekker ikke å tenke så mye. Klart det er alltid småting man ser i ettertid. Det måtte bli et taktisk spill på slutten, akkurat når man kommer på de siste kilometerne gjør man det man må. Det var god taktikk av Wallays, og jeg hadde et lite håp om å ta han.

– Det optimale for meg var hvis han gikk tidlig, gikk forbi meg og at jeg kunne gå forbi han igjen. Men han ventet lenge nok, og selv om det var litt 50-50 i spurten der et øyeblikk, så hadde han et ekstra gir på slutten.

Formstigning før VM

Både Wallays og Bystrøm fikk Tour de France-håpene sine knust tidligere denne sesongen, da de begge fikk nei etter å ha vært oppført i bruttotroppene til sine respektive lag. For Wallays skulle torsdagens seier bli en kraftig oppreisning. Belgieren hadde i likhet med Bystrøm sett seg ut den 18. etappen på forhånd.

– Jeg hadde gjort mye research og sett meg ut denne etappen for en stund siden. Det er sent rittet, folk begynner å bli slitne, så jeg tenkte mulighetene i dag var gode, sier Bystrøm.

– Jeg hadde som mål å kjempe om seier i dag og veldig fornøyd med hvordan planene fungerte. Likevel er det veldig skuffende med andreplass når jeg kommer så nære, sier Bystrøm – som kan melde om sårt etterlengtet formstigning på sensommeren i La Vuelta.

– Har faktisk følt meg bedre og bedre utover denne vueltaen. Den siste uken har jeg følt meg best. Det er rart at etter to uker med hardkjør i varmen skal man føle seg gradvis bedre nå. Vi hadde nettopp hviledag, og etterpå var det en tempo, så det ble nesten som to hviledager for meg. Ting fungere bra nå, og det er fint etter en litt vanskelig vårsesong, sier UAE-rytteren – som sykler VM i Innsbruck før han avslutter sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse