Prøv Procycling Pluss idag

FIKK SIN REVANSJE: Nacer Bouhanni spurtet til seier på vueltaens sjette etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bouhanni: – Det var et mareritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.08.18 09:39

Del på    

Den franske spurteren slo tilbake i Vuelta a España etter et krevende døgn.

(procycling.no): Ingen spurtet bedre enn Nacer Bouhanni på oppløpet i San Javier. Franskmannen fant den perfekte posisjonen, og hadde nok punch i beina til å slå Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) i kampen om seiren. Elia Viviani (Quick-Step Floors) bommet med posisjoneringen, og kom for sent fram. Dermed ble det Cofidis-spurteren sin første Grand Tour-etappeseier siden 2014. Da vant han to i den spanske utgaven, og tre i Giro d’Italia.

– Jeg var veldig motivert for å vinne i dag. Jeg husker for fire år siden, i FDJ, at jeg kom i mål som en av de siste. Nesten utenfor tidslimiten. Så vant jeg etappen til Albacete, med mye svinger. Det var fire år siden i dag, så jeg sa til meg selv at jeg ville gjøre det samme i dag, sier Bouhanni etter at triumfen var sikret ifølge L’Equipe.

Etappeseieren smakte nok ekstra godt for 28-åringen på nettopp denne dagen. Etter onsdagens etappe dukket franskmannen opp i kommissær-rapporten, med 30 sekunders tidsstraff.

«Slag mot følgebil» og «oppførsel mellom sportsdirektør og rytter som skader sportens image» var de to punktene ført opp mot Bouhanni. Cofidis-sportsdirektør Jean-Luc Jonrond ble nevnt, og Cofidis sin følgebil måtte starte den sjette etappen i siste posisjon. Spanske medier skrev om en heftig krangel mellom Bouhanni og Jonrond, noe Cofidis benektet i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENDELIGE TILBAKE PÅ PODIET: Nacer Bouhanni kunne sprette cavaen etter triumfen på vueltaens sjette etappe. Hans første seier i den spanske Grand Tour siden 2014. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Det var et mareritt det som skjedde på onsdag. Jeg vant i dag og det er utrolig. Jeg hadde ikke vunnet et WorldTour-ritt i år. Å vinne i vueltaen, i en Grand Tour, det er viktig for meg. Jeg har hatt en komplisert sesong.

Det har, til tider, stormet rundt 28-åringen i år. Med stadige rykter om konflikter mellom spurtesset og lagledelsen. Bouhanni er klar på at det ikke var noen krangel på onsdagens etappe.

– Det var en hard dag for meg med alt tullet som ble sagt i pressen. Det gjør alltid vondt når du er en kjent utøver, og hører ting som ikke stemmer. At jeg slo til min egen følgebil, at jeg kranglet med min egen sportsdirektør. Dette er fullstendig falske og usanne påstander.

Cofidis-spurteren er dog ærlig på at det ikke bare har vært lett å sykle for det franske prokontinentallaget i 2018.

– Når du føler at du ikke har lagets støtte, som spurter, så er det vanskelig. Alt som har blitt sagt om meg helt fra starten av sesongen har vært vanskelig. Av og til har jeg følt meg ydmyket. Men jeg har alltid trent hardt og forsøkt å ignorere det.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse