Prøv Procycling Pluss idag

JAKTER PÅ SEIER: Men Edvald Boasson Hagen tviler på at den kommer i spurtene i Vuelta a España. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Det er en del halvharde etapper som kan passe meg bra

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.08.19 20:41

Del på    

Boasson Hagen jakter sin første triumf i Vuelta a España.

(procycling.no): En gang mellom 24. august og 15. september kan Edvald Boasson Hagen bli medlem av en av sykkelsportens mer eksklusive klubber. Rudsbygdingen kan bli det 97. rytteren som har etappeseier i Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España.

– Det er så klart Tour de France som er det viktigste, men det er et mål å klare det. Det er ikke så mange som har etappeseirer i alle treukersrittene. Det er et mål når jeg først stiller til start her, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Thor Hushovd er det eneste norske medlemmet i etappevinner-klubben. Boasson Hagen selv har etappeseier fra Giro d’Italia 2009 og tre etappeseirer i Tour de France fra 2011 og 2018.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VERDENSMESTER VAR BEST: Philippe Gilbert vant foran Boasson Hagen på tolvte etappe i La Vuelta 2013. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Tviler på spurtseier

Om triumfen skal komme så tviler Dimension Data-rytteren selv på at det skjer i de flate spurtene. Med raske menn som Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Fernando Gaviria, John Degenkolb, Max Walscheid, Marc Sarreau og en formsterk Luka Mezgec til stede har Boasson Hagen sett mot annet terreng.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg håper jo å få noen gode resultater der. Det er lenge siden jeg har kjørt der og målet er å få en seier i vueltaen i løpet av karrieren, så da må man være med i rittet. Jeg håper at jeg kan være med og kjempe om det, men det er noen gode spurtere som er med i år også, konstaterer 32-åringen.

– Hvor er dine største sjanser?

– Det er vel halvharde etapper som passer meg best normalt sett. Så jeg går ut ifra at det er der vil jeg kjempe mest og jeg har hørt at det er en del halvharde etapper som kan passe meg bra.

Og lagkapteinen har nok rett i sin vurdering. Allerede på rittets andre dag kommer en etappe som fort kan bli for hard for minst et par av feltets raskeste.

Lære opp lagkompisen

I jakten på resultater har Boasson Hagen solid støtte fra landsmann og lagkompis Rasmus Fossum Tiller. 23-åringen sykler sin aller første Grand Tour.

– Det er absolutt stort og gøy å ha med ham. Han er en sterk rytter, men det er hans første Grand Tour. Det viktigste er at han kommer gjennom på en god måte, men han er en sterk rytter og det er gøy at vi kan kjøre sammen. Forhåpentligvis kan vi få utbytte av hverandre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Unggutten fra Ringebu, som ligger kun noen mil nord for Boasson Hagen sitt hjemsted Rudsbygd, kan bli en verdifull ressurs spesielt i de spurtene der lagkapteinen vil prøve seg.

–  Han kan lære litt av meg og han kan hjelpe meg i forkant av noen spurter og i løpet av noen etapper. Jeg gleder meg til å kjøre med ham, jeg har egentlig ikke kjørt så mange ritt med ham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TO ANDREPLASSER: Bauke Mollema vant den 17. etappen, mens Boasson Hagen tok sin andre andreplass på bare noen dager i vueltaen. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Innstilt på å fullføre

Forrige gang 32-åringen syklet to Grand Tours i en og samme sesong var i 2013. Det var også sist han kjørte La Vuelta. Men da brøt han Tour de France etter den 13. etappen.

Etter fullført Tour i år har hvile vært viktig før treningsarbeidet startet inn mot det spanske rittet.

– Jeg har fått slappet godt av og jeg har fått trent litt. Jeg har satset mest på å hente inn overskudd. Jeg føler jeg er på vei til å bli ganske bra nå.

Tour de France ble ingen opptur for nordmannen, som kun klarte én topp ti plassering. Det skjedde på siste forsøk i Paris.

– Jeg følte meg OK i starten av rittet, men så ble jeg syk og slet etter det. Jeg var for så vidt bra igjen på de siste etappene, men jeg tror det er bedre igjen nå. Men det er vanskelig å si, jeg har ikke jo kjørt ritt siden Tour de France.

Lørdag kommer den første testen på lagtempoen. Da vil Boasson Hagen på startrampen være forberedt på alle tre ukene.

– I utgangspunktet er planen å kjøre hele vueltaen, men man jo vurdere det litt utover i rittet.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse