GRAND TOUR-DEBUT: Rasmus Tiller er klar for Vuelta a España. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Tiller får trolig Grand Tour-debuten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.08.19 08:05

Del på    

Kun et vondt kne kan hindre deltakelse i årets Vuelta a España.

(procycling.no): I likhet med Carl Fredrik Hagen får også Rasmus Tiller sannsynligvis sin Grand Tour-debut når Vuelta a España starter førstkommende lørdag, den 24. august.

Ringebu-gutten, som er inne i sitt første år som proff for Dimension Data, var egentlig ikke tiltenkt å sykle noen Grand Tours denne sesongen og opprinnelig var det EuroEyes Cyclassics Hamburg neste søndag som sto på planen hans, men han sendes til det spanske treukersrittet i stedet.

– Det åpnet seg en mulighet, og så er det fint med tanke på årene som kommer. Klassikerne neste år og ikke minst kunne hjelpe Edvald i Spania, forteller han til procycling.no.

Edvald Boasson Hagen skal for første gang siden 2013 i aksjon i vueltaen, i håp om å bygge vinnerformen til VM i Yorkshire i slutten av september.

(artikkelen fortsetter under)

Sendes til vueltaen for å finne VM-formen

Sliter med kneet etter velt

23-åringen har allerede i debutsesongen som proff gjennomført en klassikerkampanje på vårparten, og har fått kjøre ritt som Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, E3 BinckBank Classic og Paris-Roubaix.

Han viste også hva som bor i han, da han på den svært krevende tredjeetappen i Tour de Yorkshire spurtet om seieren og ble nummer fire.

Foran vueltaen er det dog et lite forbehold.

Han var nylig til start i BinckBank Tour, men måtte stå av rittet på den andre etappen etter en velt, hvor han slo kneet. Skaden er ikke uproblematisk, men han håper det skal ordne seg til Grand Tour-debuten.

– Det har vært ganske hovent, så jeg har trent litt mindre på grunn av det og smerter. Men jeg er gradvis tilbake til trening igjen nå.

– Det går gradvis bedre, men kneet har fått seg en skikkelig smell, så er mest sannsynlig en slagskade bare, men de er ofte litt vonde uansett. Håper å bli klar til Vueltaen!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse