IKKE I TOPPEN: 16. plass ble beste etappeplassering på Odd Christian Eiking i Tour de France-debuten. Foto: Robert Cianflone/Getty Images

– Det blir mentalt tøft når du ikke får det til i det hele tatt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.07.19 19:28

Del på    

Sykdom i oppladningen skapte en krevende Tour-debut for Odd Christian Eiking.

VAL THORENS (procycling.no): 16. plassen på niende etappe i Tour de France 2019 ble beste etapperesultat for Odd Christian Eiking i debuten i verdens største sykkelritt. Da var han først over målstreken blant rytterne i hovedfeltet. 16 minutter hadde gått siden Daryl Impey vant etappen.

Noen bruddforsøk ble det også gjennom de tre ukene, men nære noe toppresultat var han aldri.  Det var ikke helt det Wanty Gobert-syklisten selv hadde håpet på.

– Er du fornøyd med innsatsen?

– Nei, svarer 24-åringen overfor procycling.no etter målgang i Val Thorens på den siste klatreetappen før han utdyper.

– Ikke at jeg ikke har gjort mitt beste. Men jeg kom inn og visste at formen ikke var på topp. Det er sykdommen jeg hadde. En uke med feber i Dauphiné og etterkant. Jeg visste det kom til å bli tøft, men selvfølgelig håpte jeg. Det var en fin læring, konstaterer Eiking.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mens Guillaume Martin ble beste rytter i sammendraget med sin 12. plass for Wanty-laget imponerte Xandro Meurisse på enkeltetapper og ble til slutt nummer 21. Eiking har slitt med å prege rittet.

– Det blir mentalt tøft når du ikke får det til i det hele tatt. Det blir en negativ spiral. Selvfølgelig blir det det. Men sånn var det denne gangen.

Ingen øl denne gangen

På lørdagens lange avslutningsstigning opp til Val Thorens var Eiking 70. mann, 11 minutter bak Vincenzo Nibali. Det ble drøyt to timer på sykkelen på tourens nest siste dag.

– Det var kort, og litt rart at det var en så kort etappe. Men det er deilig å være ferdig. Det var en sinnssyk bakke på slutten.

– Jeg er fornøyd med å ha fullført, men noe annet hadde jo vært veldig skuffende så det er bra at jeg mest sannsynlig kommer til mål.

I sin tredje Grand Tour er Eiking nå kun 128 kilometer fra målstreken i Paris. Forrige gang han syklet et treukersritt, Vuelta a España 2017, ble han kastet ut av FDJ kvelden før avslutningen til Madrid. Laget begrunnet det med upassende oppførsel. Senere kunne Eiking fortelle at han hadde tatt to øl med en lagkamerat og flere andre ryttere. Det skjer ikke før søndagens etappe.

– Det blir ikke noen øl senere i dag?

– Nei, det blir ikke det. Ikke denne gangen.

Til tross for en Tour de France i motbakke hever Eiking blikket og ser mot høstsesongen.

– Nå håper jeg dette gir god form slik at jeg kan kjempe om seieren i flere ritt utover høsten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse