Prøv Procycling Pluss idag

REGJERENDE MESTER: Rohan Dennis tok et klart VM-gull i Innsbruck i fjor. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Dennis: – Mine forventninger er å vinne igjen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.09.19 09:22

Del på    

29-åringen føler seg klar til å forsvare VM-gullet fra i fjor.

(procycling.no): Ikke siden han brøt Tour de France på den tolvte etappen har Rohan Dennis vært å se i konkurranse, men onsdag er han igjen tilbake på temposykkelen, klar for å forsvare VM-gullet fra Innsbruck.

– Mine forventninger er å komme tilbake og vinne igjen. Jeg tror i et verst tenkelig scenario, så vil jeg ende på podiet, sier han til blant andre Cyclingnews.com.

– Hvis ting går fint og jeg får den prestasjonen ut av meg som jeg vet jeg virkelig kan, så er det ingen grunn til at jeg ikke skal vinne. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kjører på umerket sykkel

Det var først for to uker siden at han for første gang snakket offentlig om sommerens hendelse, da han ga et intervju til Adelaide Now.

Der kom det også frem at han ville kjøre VM på en umerket sykkel, noe som ikke akkurat dempet spekulasjonene om at det var problemer med utstyret som var den utløsende faktoren for at Dennis brøt Tour de France.

Ifølge Cyclingnews ble en umerket BMC Timemachine observert på hotellet til Australia, samme sykkel som Dennis kjørte da han tok et suverent VM-gull i Innsbruck i fjor. 

Dennis ville ikke selv gå i detaljer rundt sykkelen, men forteller at de etter grundig testing kom frem til utstyret han nå skal bruke.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Har fått testet seg godt på trening

Dennis ønsket selv å kjøre Vuelta a España, men fikk ikke plass på laget til Bahrain-Merida. Han bekrefter at han ikke har planer om å kjøre for laget igjen i 2019, mens 2020 fremstår mer usikkert.

– Med ti uker mellom ritt vet du ikke helt hvor du faktisk står. Når du er i feltet, så kan du føle det. Åpenbart gjennom resultater, men også gjennom det å kunne henge med folk. Jeg har ikke hatt en resultatbasert forberedelse og det er den mentale siden jeg virkelig har spurt om mye hjelp fra noen få, spesielt sportspsykologen min David Spindler, sier Dennis.

Dermed har han måtte teste seg selv på trening, og det virker til at det har gått bra.

– Det eneste jeg virkelig kunne gå for var å nå mål på trening. Hvis jeg ikke nådde dem ville selvtilliten min ikke vært på topp, men for øyeblikket er jeg mer enn selvsikker, sier 29-åringen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: , , ,

Les også disse