JAKTER NYTT GULL: Rohan Dennis var overlegen i Innsbruck i fjor. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Dennis går for gull i Yorkshire: – Fysisk er jeg fremdeles like god som i fjor

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.19 09:06

Del på    

29-åringen snakker ut om da han brøt Tour de France og månedene etter.

(procycling.no): Det var på den tolvte etappen i Tour de France at Rohan Dennis nærmest på mystisk vis brøt i langesonen.

Det har blitt spekulert i at årsaken var misnøye med utstyret, noe Dennis selv ikke ville kommentere, men etter at det kvernet i hodet gjennom hele etappen, tok han til slutt avgjørelsen om å bryte.

– Det var ikke planlagt, det var ikke et stunt. Jeg snakket med manageren min før start og ble enige om at jeg skulle fullføre etappen og ta alt det andre etterpå. Jeg visste at jeg ved å bryte ville måtte takle en del «dritt», et tilbakeslag, men jeg forventet ikke at det skulle bli så stort, siden det er et sykkelritt. Men i et langsiktig perspektiv var det det beste for meg å gjøre, sier Dennis til Adelaide Now.

Vil gjøre det godt i både VM og OL

Selv for lagkameratene kom det uventet og han forteller at Vincenzo Nibali fulgte etter han til stedet hvor han stoppet opp, og dermed selv måtte sykle seg opp til feltet i etterkant. Etter å ha snakket med lagkameratene på hotellet senere på kvelden sier Dennis at alle forstod hans situasjon, og senere samme kveld ble han hentet av sportspsykologen David Spindler.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De kjørte sammen til Andorra, hvor Dennis sier at han ikke syklet på fire dager, men at han kom seg ut av huset. To uker senere fløy han til Tokyo for å se på løypa som venter i OL neste år sammen med representanter fra det australske sykkelforbundet.

– Jeg er motivert av Tokyo, men jeg er mer drevet av VM i år for å være ærlig. Jeg har det som et mål først og jeg prøver å ikke se for langt frem, sier han.

Mentalt utfordrende oppladning

Spørsmålet er hvilken form Dennis vil være i når han kommer for å forsvare gullet fra Innsbruck. Dennis har ikke vært i konkurranse siden han brøt Tour de France og han skulle opprinnelig kjøre Vuelta a España, men elleve dager før rittstart ble han tatt ut av troppen til Bahrain-Merida.

Dermed har han vært overlatt til å trene for seg selv i Andorra.

– Fysisk sett er jeg like god som jeg var i fjor, sier Dennis.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Mentalt sett er det noen dager hvor det er vanskelig, men jeg tror jeg kan vinne i Yorkshire. Det er i større grad en mental kamp, for alt jeg har er trening. Jeg har ikke ritt hvor jeg kan presse meg selv og hvor jeg ville hatt mål om å gå for etappeseirer og lignende i vueltaen.

Dennis ville egentlig kjøre hele vueltaen for å se hvordan kroppen håndterte det med tanke på OL-tempoen neste år, som kommer tett etter Tour de France. Uten deltakelse i Vuelta a España har de istedenfor endret litt på treningen og fokusert mer intensitet i korte perioder fremfor langturer.

I VM vil Dennis kjøre på en umerket sykkel med hjul og øvrige komponenter levert av det australske sykkelforbundet.

Sjekk Australias VM-tropp her!

Fremdeles kontrakt med Bahrain-Merida

Dennis svarer klart at det uten tvil at perioden etter Tour de France har vært den vanskeligste i karrieren.

29-åringen vet ikke om han vil sykle ritt for Bahrain-Merida igjen denne sesongen, men så lenge han fremdeles har kontrakt for neste sesong, forventer han at også i 2020 vil kjøre for Bahrain-Merida. 

– For øyeblikket, ja, jeg kommer til å være der (neste sesong), sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: , , ,

Les også disse