MED I ÅR: Michael Matthews ble ikke tatt ut til fjorårets VM, men har fått plass i år. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Kvotene er ikke bekreftet, men Australia har allerede tatt ut VM-troppen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.08.19 14:13

Del på    

Michael Matthews kan forvente seg god støtte.

For oss europeere er det EM (7.-11. august) som er det neste mesterskapet, men nede i Australia er naturligvis VM (22.-29. september) relativt mye viktigere. Såpass viktig at de også har tatt ut troppen til årets mesterskap allerede.

Det selv om de endelige kvotene først blir bestemt etter at alle rittene førstkommende søndag er ferdigkjørt. 

Australia gjorde også i fjor et tidlig uttak, da troppen ble offentliggjort den 15. august.

Foreløpig ligger Australia an til å få fulle kvoter og det må nok skje et lite mirakel for at de ikke skal få det.

Matthews får god støtte

Dermed vil de stille med åtte ryttere i herrenes fellesstart, hvor det er Michael Matthews og Simon Clarke som trekkes frem de beste kortene av den tidligere storspurten Bradley McGee i det australske sykkelforbundet.

– Dette verdensmesterskapet vil bli unikt. Det er mye som er ukjent og jeg forventer at disse rittene kommer til å bli veldig åpne og veldig dynamiske, sier McGee.

Matthews har en sølvmedalje fra VM i Richmond i 2015 fra tidligere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tillegg kommer de også med regjerende tempoverdensmester Rohan Dennis. Han har en friplass på øvelsen, som gjør at Australia kan stille med ytterligere to ryttere på herrenes tempo. Hvem det blir er ikke avgjort enda. 

Matthews, Clarke og Dennis får også med seg Mitchell Docker, Luke Durbridge, Nathan Haas, Jack Haig og Rory Sutherland til Yorkshire.

Spratt på medaljejakt igjen

På kvinnesiden er det trolig fjorårets sølvvinner fra Innsbruck, Amanda Spratt, som er det beste kortet.

Hun får med seg Grace Brown, Brodie Chapman, Tiffany Cromwell, Lucy Kennedy, Lauren Kitchen og Sarah Roy i jakten på medaljer i Storbritannia. 

Blant U23-rytterne er Kaden Groves det største navnet. Han har allerede signert for Mitchelton-Scott for de neste to sesongene og han skal sykle herrenes U23-fellesstart sammen med Samuel Jenner, Liam Magennis, Harry Sweeney og Nicholas White.

Også her vil hvilke ryttere som skal kjøre tempoen bli avgjort senere. Det samme gjelder den innledende blandede lagtempoen, hvor tre kvinner og tre herrer skal kjøre en slags stafett.

Patrick Eddy er den eneste junioren som er tatt ut.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse