SENDT HJEM: Richard Carapaz var vant favorittene til å vinne landeveisrittet under de bolivianske lekene

SENDT HJEM: Richard Carapaz var vant favorittene til å vinne landeveisrittet under de bolivianske lekene, men det var før han og to lagkamerater drakk seg fulle under et restaurantbesøk i Colombia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

De bolivianske lekene: Gullkandidat sendt hjem etter fuktig bytur

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.11.17 12:31

Del på    

Satt på første fly hjem. Mer straff kan vente.

(procycling.no): Presidenten i den ecuadorianske olympiske komité, Augusto Moran, forteller at en trio ble sendt hjem fra de bolivianske lekene på grunn av fyll.

De involverte rytterne skal i følge nettstedet cyclingpub.com dreie seg om Richard Carapaz, Jonathan Caicedo og Jonathan Narvaez.

Opplysningene bekreftes også av Moran overfor radiostasjonen Sonorama.

– Noen ringte meg sendt på kvelden og etter å ha saumfart dokumentasjon og vitneutsagn fra personer som overvar hendelsen, besluttet vi å ta de ut av troppen og sendte de hjem til Ecuador, sier Moran til radiostasjonen.

Festet foran prominente idrettsledere

Trioen skal ha blitt observert av personer innenfor landets olympiske komité og idrettsministerium da det angivelig var godt påseilet på en restaurant i den kolombianske byen Santa Marta.

Idrettsutøverne skulle konkurrere for hjemlandet under de bolivianske lekene, et regionalt mesterskap som omfatter en rekke idretter, deriblant landeveissykling og som foregår i Sør-Amerika om høsten.

Carapaz, som til daglig tjener sin lønn som klatrer i spanske Movistar, var sett på som en potensiell gullkandidat i landeveisrittet. Men det får 24-åringen nå ingen mulighet til å bevise.

Denne sesongen har han blant annet vært i aksjon under Spania rundt og Critérium du Dauphiné i laget som også huser Nairo Quintana.

Vurderer ytterligere straff

Caicedo sykler for colombianske Bicicletas Strongman, mens Narvaez er Axeon Hagens Berman-rytter i det daglige.

Det ecuadorianske sykkelforbundet skal nå gå igjennom dokumentasjon og vitnesbyrd etter hendelsen og vurdere om de involverte rytterne skal straffes ytterligere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse