Foto: Orica-Scott

Dårlig sesongstart for Ewan

Procycling
Tips meg

Publisert 2.01.17 08:50

Del på    

Hepburn reiste kjerringa for Orica-Scott.

De to første etappene av Mitchelton Bay Cycling Classic ble avviklet med blandet hell for hjemmelaget Orica-Scott. En dramatisk åpningsetappe kulminerte med Caleb Ewans krasj i siste sving før mål, mens Michael Hepburn reiste kjerringa for laget bare 24 timer senere ved å vinne på dag to.

Ewan er tittelforsvarer i den australske, tre dager lange rittserien og jaktet en tangering av Robbie McEwans tre sammenlagtseiere på rad. 22-åringen slapp unna med overfladiske skader etter velten på søndagens etappe, som ble vunnet av Ian Bibby (Condor JLT).

– Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde. Den svingen har jeg tatt så mange ganger på samme måte, om ikke fortere, og har aldri hatt problemer, sier Ewan etter årets første ritt.

– Det er frustrerende å være i en slik posisjon, å krasje når hele laget kjører for meg. Men det er ingen store skader, bare litt avrevet hus. Det kommer to dager til, så vi vil prøve igjen, sier Hamburg Cyclassics-vinneren.

Orica-Scott og Ewan fulgte opp med en aggressiv kampplan på mandagens etappe. Sammen med lagkameratene Luke Durbridge og Hepburn animerte Ewan det lettkuperte kriteriumsrittet. Trioen fra Orica presset på og fileterte ned feltet runde for runde. Det avgjørende nådestøtet kom altså fra Hepburn, som kjørte de to siste rundene solo.

– Planen var ganske åpen i dag. Muligheten var å sende noen i brudd og være aggressive, og heldigvis hadde jeg formen og beina til å henge med, sier Hepburn.

– Jeg kjørte med (Ian) Bibby og (Jesse) Kerrison, men på grunn av ledertrøyen og Jesse, som er en rask avslutter, ville jeg komme til mål alene, sier Orica-Scott-rytteren, banespesialisten med sølv fra Rio-OL.

­– Jeg angrep et par ganger og ble ikke kvitt dem. Men så angrep jeg ved passering, noe man egentlig ikke gjør her, men jeg ville ta dem på senga og jeg klarte å overraske dem.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse