VERDENSMESTER: Julius Johansen jubler her for VM-gull i Bergen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Dansk verdensmester har funnet nytt lag

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.09.17 14:50

Del på    

Sammenligner seg selv med Cancellara.

(procycling.no): Under juniorguttas fellesstart under VM i Bergen tok den danske tempohesten Julius Johansen et meget overbevisende gull. Etter å ha gått løs foran den siste forseringen av Laksebakken holdt han på imponerende vis unna for forfølgerne, økte hele veien til mål på Festplassen og vant med 51 sekunder tilbake til Luca Rastelli og Michele Gazzoli.

Foran neste sesong hadde han en muntlig avtale med det danske kontinentallaget Team Giant-Castelli, men mandag – bare to dager etter gullet i Bergen – kom beskjeden om at laget må legges ned. Satsningen manglet nemlig en million kroner, og så seg som følge av det, nødt til å legge ned.

LES OGSÅ: Dansk lag rakk så vidt feire verdensmester, før de la ned

Men med et ferskt VM-gull stod beilerne i kø for å signere den talentfulle 18-åringen, og han hadde også flere tilbud i forkant av VM.

Klar for coloQuick-CULT

Sammen med sin agent, Jesper Worre, har det blitt jobbet hardt med å finne riktig lag til Johansen. Til slutt falt valget på et annet dansk kontinentallag, nemlig coloQuick-CULT.

– Det er deilig å få litt mer ro. Det har vært mange interessante lag og det er jeg så klart veldig glad for. For meg har det vært riktig å finne et lag hvor jeg kan få best mulig utvikling og det synes jeg at jeg har gjort med coloQuick, forteller han til Feltet.dk.

Han forteller videre at coloQuick var det laget som var mest frempå og viste interesse for ham, og i tillegg har han fått lovnader om at han også får mulighet til å kombinere med banesykling. Johansen har medaljer i både dansk mesterskap og verdensmesterskapet, som juniorrytter på banen.

– Jeg er en ny Cancellara

For 18-åringen blir det en interessant sesong, i 2018. Han tar nemlig steget inn i U23-rekkene og får sitt første år som seniorrytter.

– Det er ingen tvil om at det er et stort skritt opp. Jeg skal bevise at jeg er klar for det. Det er ingen tvil om at jeg kommer til å få nedturer, men de skal jeg lære å ta og det kan laget hjelpe meg med.

Dansken, som allerede har vist hvilke kvaliteter han har, er ikke beskjeden, når han skal beskrive seg selv.

– Jeg ser på meg selv litt som en ny (Fabian) Cancellara. Han var en god temporytter, kunne spurte og var ekstremt godt i de harde vårklassikerne. Jeg kunne godt tenke å utvikle meg i den retningen. 

Johansen ble nummer to på juniorenes tempo under EM i Herning i august, bak norske Andreas Leknessund, og er dansk mester av året, både på tempo og landevei. Han ønsker å fortsette å bli en sterkere temporytter.

– Jeg prøver å bli enda bedre på tempo, for det satser jeg mye på, men jeg vil også bli bedre på det jeg ikke behersker så godt. Jeg er ikke rask nok i en spurt og vil gjerne ha farten til å vinne fra mindre grupper.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse