HARDHAUS: Julius Johansen krasjet i en følgebil under GP Herning, og endte opp med å kjøre hodet inn i bakruta på bilen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Dansk lag rakk så vidt feire verdensmester, før de la ned

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.09.17 10:00

Del på    

- Vi sto alle med tårer i øynene.

(procycling.no): Hele 51 sekunder var seiersmarginen tilbake til Luca Raselli og Michele Gazzoli under juniorenes fellesstart.

18 år gamle Julius Johansen har vært en komet denne sesongen, og reiste fornøyd hjem til Danmark regnbuedrakta i bagen.

Mandag kom så det store sjokket: Det danske kontinentallaget manglet én million kroner foran neste sesong – og så seg tvunget til å legge ned satsingen:

– Vi sto der alle sammen med tårer i øynene. Det er virkelig rist for danske sykkelsport. Det setter oss alle i en vanskelig situasjon, og nå blir det et kappløp med tiden for å finne seg nye kontrakter, sier Johansen til dansk TV 2 Sport.

Han hadde muntlig takket ja til en avtale med laget i 2018.

Riis skal være interessert

Det finnes da godt med andre haier i det danske farvannet. Både Riwal Platform og Virtu Cycling skal være interessert i å smykke lagoppstillingen med en U23-verdensmester.

Johansen forteller at han hadde en muntlig avtale med Giant-Castelli om å fortsette, til tross for at det også kom tilbud til ham fra andre lag i forkant av VM.

I retrospekt var det kanskje ikke så dumt å vente, for regnbuetrøya er selvsagt et godt forhandlingskort i slike situasjoner.

– Hvis jeg hadde skrevet på en kontrakt før VM, hadde jeg hadde et lag nå og unngått denne situasjonen. Slik ting står nå, er jeg glad for at jeg vant VM. Det gir meg tross alt en fordel mot andre ryttere at jeg har en verdensmestertittel i bagasjen, resonnerer han.

Tagget med: , ,

Les også disse