Prøv Procycling Pluss idag

CANNONDALE-DRAPAC: Her i aksjon under Vuelta a España denne uken. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

- VI STÅR ALLE PÅ ETT BEIN OG VAKLER: Sier Thor Hushovd om finansieringsmodellen i sykkelsporten. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Lanserer «crowdfunding»-kampanje for å redde laget

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.08.17 20:56

Del på    

Investor har lovet å matche donasjonene.

(procycling.no): Det ble forrige helg kjent at det amerikanske World Tour-laget Cannondale-Drapac er i trøbbel foran neste sesong. En stor sponsor skal ha trukket seg og laget mangler syv millioner dollar for å kunne fortsette. Flere spekulerer i at det skal ha vært bettingselskapet Unibet som trakk seg ut.

LES OGSÅ: Cannondale-Drapac med usikker fremtid

Etter at mange Twitter-brukere foreslo å starte en «crowdfunding»-kampanje for å samle inn penger til å redde laget, satte de opp en side hvor fansen kunne melde sin interesse, i påvente av å få godkjent en slik kampanje. I dag ble den lansert, med slagordet #SaveArgyle på siden Indiegogo, med mål om å nå to millioner dollar.

Lover å matche donasjonene

I skrivende stund har donasjonene passert 100.000 dollar, og i tillegg til fansens overveldende støtte har også en investor lovet å gå inn med penger. Fairly Group, allerede en mindre sponsor av laget, har lovet å matche alle donasjoner opp til to millioner dollar. Det vil altså si om kampanje skulle nå målet sitt på to millioner dollar, så vil laget totalt ende opp med fire millioner dollar.

(artikkelen fortsetter under)

Man kan donere det beløpet man ønsker, men fra 25 dollar og oppover følger det med forskjellige «gaver». På 25 dollar får man blant annet en sticker, mens på 100 dollar får man navnet sitt på lagets sponsorside på nettet, samt en #SaveArgyle-kopp. Skulle man slå til med 50.000 dollar blir man invitert til treningsleir med laget, får være med i lagbilen (på ritt, journ.anm.), en av lagets sykler og håndskrevet takkebrev.

– Har overgått våre villeste drømmer

Lagets sjef, Jonathan Vaughters, fortalte forleden på The Cycling Podcast at støtten til laget har vært overveldende, og at utrolig mange jobber for å redde laget. Deriblant den tidligere amerikanske utenriksministeren John Kerry, som på ren dugnad har bistått Vaughters i jakten på sponsorer.

– «Crowdfunding»-kampanjen har overgått våre villeste drømmer. Jeg forventet kanskje 50.000 dollar eller noe, forteller han til VeloNews.

Hvis laget ikke skulle lykkes med å finne de manglende midlene for å drive laget videre, vil alle donasjonene refunderes.

– Mer enn de faktiske pengene sier dette noe om hvor investert folk er i dette laget. Fansen er ikke bare emosjonelt involvert, men de er investert og villig til å sørge for at laget fortsetter.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse