FØRSTE SEIER: Simone Consonni vant åpningsetappen av Tour of Slovenia. Foto: Tim De Waele

Consonni overrasket i kaotisk spurt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.06.18 17:12

Del på    

Italieneren vant i Slovenia-finale preget av velt.

(procycling.no): Et samlet felt suste inn mot Murska Sobota på åpningsetappen av Tour of Slovenia, og det var Simone Consonni (UAE Team Emirates) som noe overraskende tok seieren.

Flere velt gikk på de siste kilometerne. Det så lenge bra ut for Mitchelton-Scott og Caleb Ewan, som tok kontrollen inn på de siste tre kilometerne. 1500 meter før mål gikk en velt langt framme i feltet, og Ewan deiset i bakken. Mark Renshaw (Dimension Data) var også i asfalten. To storspurtere som Groenewegen (LottoNL-Jumbo) og Walscheid (Sunweb) holdt seg på sykkelen, men begge ble hindret av velten.

Kort tid etter veltet en Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) da et fortau kom overraskende på ham.

Men noen ryttere kom seg til mål uten velt. Consonni lurte seg fram på hjulet til Bonifazzio (Bahrain-Merida) i et litt uttynnet spurtfelt, og var lynrask på de siste meterne. 23-åringen tok dermed sin første proffseier. Matteo Pelucchi (Bora-Hansgrohe) var også kjapp på de siste meterne, men var et halvt hjul bak sin landsmann. Bonifazio sørget for tre italienere på pallen.

– Jeg er så glad. Endelig. Jeg har ventet på dette øyeblikket en stund, sier Consonni i en pressemelding.

– Jeg pratet med kjæresten min før jeg dro hit, og sa at jeg savnet følelsen du får når du krysser målstreken først. Jeg visset at jeg kunne klare det, det var bare et spørsmål om tid, beretter 23-åringen.

Triumfen til Consonni kom kun noen minutter etter at en annen UAE-rytter, Diego Ulissi, vant i Sveits rundt.

Holst Enger langt framme

To nordmenn involverte seg i finalen. Amund Grøndahl Jansen jobbet for Dylan Groenewegen. Like før Ewan sin velt tråkket Jansen til, med sisteopptrekker Roosen på hjul. Lagets nederlandske spurtkaptein mistet hjulet til sine to opptrekkere. Sekunder senere deiset Ewan i bakken like foran ham, men takket være lynraske reflekser rakk Groenewegen å stoppe opp. Han kom seg trygt i mål, men topplasseringen gikk til Roosen som ble nummer syv.

Sondre Holst Enger har hatt en sesong preget av sykdom, men Israel Cycling Academy-rytteren unngikk uhell på de siste kilometerne inn mot Murska Sobota.

24-åringen manøvrerte seg fram på egenhånd, men ble noe sperret på oppløpet da spurten gikk. Han tråkket inn til sjetteplass på etappen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse