Prøv Procycling Pluss idag

TALENTFULL TRIO: Orica-Scott setter sin lit til Adam Yates, Esteban Chaves og Simon Yates i Grand Tourene i 2018. Foto: Tim De Waele

Chaves får med seg en Yates-tvilling til giroen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.12.17 18:00

Del på    

Adam Yates satser på Tour de France.

(procycling.no): Fredag offentliggjorde Orica-Scott hvordan de vil disponere sine tre sammenlagtryttere i 2018. Esteban Chaves får med seg Simon Yates til Giro d’Italia og Vuelta a España, mens Adam Yates vil prioritere Tour de France.

Det australske laget, som vil bli kjent som Mitchelton-Scott i 2018, har mål om høye plasseringer i alle de tre Grand Tour-rittene.

– Det har ikke vært en hemmelighet at neste steg for oss er å vinne en Grand Tour. Vi vil også utfordre rytterne våre, så vi har noen spennende målsetninger å jakte etter i alle de tre rittene. Det betyr å jakte etter etappeseirer, og resultater i sammendraget, sier sportsdirektør Matt White.

Esteban Chaves hadde et 2017 preget av skader og tunge tider, men selv ser den blide colombianeren lysere på 2018.

– Jeg elsker å sykle i Italia. Landet har gitt meg de tøffeste øyeblikkene i min karriere, men også de vakreste. Så jeg er glad for å være tilbake, forteller 27-åringen som ble andremann i giroen 2016.

– Det er bare 44 kilometer med tempo, og det var en av årsakene til at jeg og laget valgte å gå for Giro d’Italia.

For Simon Yates blir det første opptreden i det italienske treukersrittet.

GODE MINNER: Adam Yates ble nummer fire, og vant ungdomstrøya i Tour de France 2016. Foto: Tim De Waele

Av de tre Orica-rytterne er det Adam Yates som har det beste resultatet fra Tour de France. I 2016 tok han fjerdeplass, og hvit trøye. Briten var kun 21 sekunder bak Nairo Quintana på tredjeplass.

– Det føles godt å reise tilbake til Tour de France, og jeg gleder meg til utfordringen. Touren vil alltid være et spesielt ritt for meg. Det var et ritt jeg fulgte nøye i oppveksten, og så fikk jeg selv muligheten der for første gang i 2015, ytrer Adam Yates.

– Jeg utvikler meg fremdeles som rytter, og jeg føler ikke på noe press etter resultatet mitt der i 2016. Jeg vil gjøre så godt jeg kan, så får vi se hvordan det går.

Lagets lille spurter, Caleb Ewan, blir med Yates til Tour de France. Det blir 23-åringens første opptreden der.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse