ENDELIG: Esteban Chaves prøvde og prøvde, og klarte til slutt å kjøre fra alle i bruddet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Chaves angrep og angrep og angrep

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.05.19 17:20

Del på    

VIDEO: Følelsesladd feiring med familien etter seieren på 18. etappe.

(procycling.no): Den 19. etappen ble enda en dag for utbryterne. Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) kom inn i siste stigning som den store favoritten blant utbryterne. Og denne gangen klaffet det endelig for den sympatiske colombianeren.

Se Chavito feire med familien etter målgang!

To dager tidligere glapp seieren inn til Anterselva da Nans Peters (AG2R) stakk av gårde. På fredag gjorde Chavito ingen feil.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bruddet på tolv ble tidlig redusert i siste stigning, og til slutt var det Andrea Vendrame (Androni), Francois Bidard (AG2R), Pieter Serry (Deceunick-QuickStep) og Marco Canola (Nippo) som kjempet om seieren.

Canola forsvant bakover da Chaves økte tempoet seks kilometer fra mål. Men sammen med Amaro Antunes (CCC) og Giovanni Carboni (Bardiani) jobbet han seg stadig tilbake.

Chaves angrep og angrep og angrep og angrep og angrep. Så, med 2,7 kilometer igjen, knakk endelig de siste bruddkameratene.

Endelig kunne Mitchelton-Scott-rytteren tråkke gassen i bånn, og steg opp de siste høydemeterne i ensom majestet. Han gliste brett de siste meterne før målstreken, og slapp løs et emosjonelt brøl i det han krysset målstreken.

Triumfen er Chaves sin tredje i Giro d’Italia, men den første seieren hans siden femte etappe av giroen i fjor.

Se målgangen til Chaves her!

Kun Lopez slapp løs

Alle favorittene kom samlet inn til den 13,1 kilometer lange motbakken som utgjorde finalen på giroens 19. dag. Med sine 5,7 prosent var den ikke rittets mest brutale, og en stillingskrig fulgte i siste bakke.

Mens etappeseieren gikk til bruddet enda en gang, var det Astana som startet kjøret blant favorittene. Kort tid etter støtet Miguel Angel Lopez til med voldsom kraft.

Mikel Landa forsøkte å gå etter, men det var noe halvhjertet fra baskeren. Til slutt endte han med de andre favorittene og tauet på Carapaz opp til målstreken.

Lopez kjørte solo de siste kilometerne, og var 44 sekunder foran Roglic, Carapaz og Nibali. Det var først på siste kilometer at det skjedde noe blant de andre favorittene. Roglic støtet, men ble raskt fulgt av sine rivaler.

Lopez er fremdeles sjettemann i sammendraget, med omlag 5:30 opp til Carapaz.

Slik gikk det til:

Nest siste dag i fjellene betyr nest siste sjanse for de aller fleste til å få til noe i årets Giro d’Italia. Med fire bruddseirer på de fire siste dagene, så var det mange angepslystne ryttere på startstreken i Treviso.

Amaro Antunes (CCC Team), Marco Canola og Ivan Santaromita (Nippo-Vini Fantini), Manuele Boaro (Astana), Marco Marcato (UAE Team Emirates), Oliver Le Gac (Groupama-FDJ), Francois Bidard (AG2R La Mondiale), Giovanni Carboni og Manuele Senni (Bardiani-CSF), Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step), Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) og Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec) gikk først av gårde.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den store gruppa fikk raskt en stor ledelse med en haug av minutter i sekken. Halvveis på etappen var hovedfeltet seks kilometer bak tetgruppa.

Krevende finale

Med kun fire mil igjen, riktig nok i tøft terreng, økte avstanden til hele 9:30.

Lamon-stigningen, med 7,4 kilometer på 3,7 prosent, var siste utfordring før avslutningen opp til San Martino di Castrozza.

Det var mot slutten av denne første stigningen at Boaro klinte til etter å ha tatt flest klatrepoeng. Italieneren fikk raskt en ledelse på 15 sekunder.

I hovedfeltet steg tempoet, anført av Movistar Team. De var dog fremdeles over åtte minutter bak Boaro og kompani.

Slak finale

Den 13,1 kilometer lange finalne, med 5,7 prosent, er ikke årets mest brutale bakke. Men etter en lang Giro svir hver høydemeter.

Det tok litt tid før jakten på Boaro startet for alvor. Men da Astana-rytteren hadde 20 kilometer igjen, før den kategoriserte stigningen startet, hadde han kun et par sekunder igjen til de elleve forfølgerne.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Et samlet dusin ryttere nærmet seg foten av klatringen sammen. Så klinte Marco Canola til. Nippo-Vini Fantini-rytteren ledet med 14 sekunder da San Martino-stigningen start.

Ti kilometer fra målstreken hadde Canola økt med et par sekunder, mens rytterne bak startet å angripe hverandre.

Med 8,7 kilometer igjen gikk Chaves og Vendrame etter Bidard og Serry, som hadde tatt opp jakten på Canola. Kun 700 meter senere dro Chaves med seg de tre opp til Nippo-syklisten.

Antunes og Carboni jobbet seg også med i seierskampen, men ingen klarte å følge Chavito på de siste kilometerne.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse