FERDIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på tourens 11. etappe, og var sistemann over målstreken. Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Cavendish ute av Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.07.18 18:34

Del på    

Rakk ikke tidsfristen på den 11. etappen.

(procycling.no): Korte etapper i fjellene betyr trøbbel for spurterne. Alt dreier seg om å rekke tidsfristen på etappen. På tourens 11. dag var grensa på 31 minutter og 27 sekunder etter at vinner Geraint Thomas trillet over målstreken.

Mark Cavendish (Dimension Data) var en av rytterne som ikke klarte det. Allerede ved foten av siste stigning var briten sistemann på veien, og uten hjelperyttere. På toppen av bakken og over målstreken var 33-åringen en time, fem minutter og 32 sekunder etter Thomas.

Slik gikk det også med spurteren og opptrekkeren til Katusha-Alpecin. Marcel Kittel var over elleve minutter bak den tillatte tidsgrensa.

Touren så ut til å få en bitter slutt for den yngre tyskeren, Rick Zabel. 24-åringen krysset målstreken 31 minutter og 32 sekunder etter Geraint Thomas, og var dermed fire sekunder for sent ute. Men ettersom unggutten var så nære, lot kommissærene ham fortsette Tour de France.

Alle nordmenn fortsatt med

Med Cavendish ute betyr det trolig friere tøyler for Edvald Boasson Hagen, som kom over målstreken 27 minutter og 25 sekunder etter vinneren. Alexander Kristoff fulgte i samme gruppe som Dimension Data-rytteren.

Tour-debutant Amund Grøndahl Jansen slapp med skrekken på gårsdagens etappe, da han sammen med kaptein Dylan Groenewegen var 28 sekunder foran tidsgrensen.

Onsdag gikk det bedre med nederlenderen, som har nordmannen som en viktig hjelper for å komme seg gjennom fjellene. De var til slutt 29:22 bak vinneren, og dermed blant de siste rytterne som fikk fortsette Tour de France.

Marcel Sieberg var sistemann, noen sekunder bak Grøndahl Jansen sin gruppe.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse