<strong>FRYKTER KRISTOFF:</strong> Mark Cavendish har fått med seg nordmannens prestasjoner på sykkelsetet denne våren. Her slår briten Kristoff i kampen om seieren i Kuurne-Brussel-Kuurne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

FRYKTER KRISTOFF: Mark Cavendish har fått med seg nordmannens prestasjoner på sykkelsetet denne våren. Her slår briten Kristoff i kampen om seieren i Kuurne-Brussel-Kuurne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Cavendish: - Kristoff er min største konkurrent

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 16.06.15 10:38

Del på    

Frykter nordmannen i Tour de France.

Ikke siden Mark Cavendish vant den grønne trøyen i 2011, har en annen enn Peter Sagan kunne ikle seg trøyen på slutten av Tour de France.

Det har slovaken hovedsakelig gjort gjennom mange topplasseringer og en evne til å takle kuperte etapper bedre enn sine konkurrenter.

Frykter Kristoff
I fjor vant han sågar ingen etapper, men slo Alexander Kristoff med 149 poeng.

Det tilsvarer omtrent tre seirer på flate etapper i år.

Det er likevel ikke slovaken Cavendish frykter mest når han tenker på spurtene i årets Tour de France.

– Kristoff er trolig min største konkurrent akkurat nå, sier briten til Daily Express.

Nordmannen har vunnet hele 17 sykkelritt i år og har virkelig befestet sin trone som en av sykkelsportens største stjerner.

Kittel slått ut av virus
I fjor vant han to etapper i touren, men måtte se seg slått av Marcel Kittel hele fire ganger.

I år har imidlertid tyskeren slitt voldsomt, og selv om helgens Rund um Köln ga positive svar, er det usikkert hvor god spurtkanonen vil være i Tour de France.

– Jeg vet ikke hvor Kittel har vært, ingen vet. Han sier han har hatt et virus, men jeg har hatt tre virus i år, og jeg har syklet. Det er et lite mysterium rundt hvor han har vært hele dette året, så vi får se om han er der i touren.

Les mer: Kristoffs konkurrent mistet hele vårsesongen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

MISTET SPURTTRONEN: Med fire seirer i begge de to siste utgavene av Tour de France, mener mange at Marcel Kittel er verdens beste spurter. I år har imidlertid tyskeren slitt ekstremt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Endringen som gir spurterne håp
Mange har ment at poengkonkurransen har vært designet for Peter Sagan de senere årene.

Med mange poeng på både innlagte spurter og kuperte etapper, har slovaken sjelden vært truet.

Men før årets tour har arrangøren tatt grep.

Det er nå viktigere å vinne etapper, og det deles ut flere poeng på spurtetapper enn på mer kuperte etapper.

Regelendringen, samt det faktum at Sagan trolig må bruke mesteparten av sin energi på å hjelpe Alberto Contador, gjør at flere tror det kan bli en ny mann i grønt på Champs-Élysées i år.

Frykter ikke Sagan
Cavendish virker i alle fall ikke veldig redd for den solide Tinkoff-Saxo-rytteren i en spurt.

– Jeg har alltid slått ham overbevisende. Alltid. Han er ingen spurter. Han vinner den grønne trøyen fordi ingen andre går etter de innlagte spurtene. Han kommer over bakkene rene spurtere faller av i. Men han vinner aldri en massespurt.

Vinne massespurter er imidlertid noe Cavendish vet alt om å gjøre. 30-åringen har hele 25 seirer i Tour de France, men har måttet se både Kristoff og Kittel tukte ham i massespurter de senere årene.

Briten mistet spurttronen han hadde sittet på i flere år.

I år har imidlertid «The Manx Missilie» vært meget god og står med nest fleste seire i verden med 13. Bare Kristoff har flere.

– Jeg føler meg ikke bedre eller dårligere enn da jeg var yngre. Ikke sterkere og ikke tregere. Men jeg har kanskje blitt litt smartere.

Tagget med: , , ,

Les også disse