FORLENGER: Mark Cavendish blir værende i Dimension Data i 2019. FOTO: Getty/Tim de Waele.

SISTE OPPTREDEN: Slik endte Tour de France for Mark Cavendish i fjor, som røk ut på tidslimiten på den ellevte etappen. FOTO: Getty/Tim de Waele.

Cavendish: – Jeg er knust

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.07.19 21:56

Del på    

Lagledelsen i Dimension Data ga til slutt tommel ned for briten etter tolv strake deltakelser.

Tirsdag ble det klart at årets Tour de France går uten Mark Cavendish, mannen som har vunnet 30 etapper i det franske etapperittet så langt i karrieren.

Istedenfor er det Giacomo Nizzolo som er ventet å bli Dimension Datas kort i massespurtene.

Ifølge pressebyrået PA skal det også ha vært uenigheter innad i ledelsen i Dimension Data, hvor Rolf Aldag skal ha vært for å ta med Cavendish til Tour de France. Den endelige avgjørelsen ble til slutt tatt av lagsjef Douglas Ryder, og da ble det altså et lag på åtte ryttere uten Cavendish.

– Hva kan jeg si? Jeg er helt knust av avgjørelsen som betyr at jeg ikke blir å se i Tour de France i år, skriver Cavendish selv på Twitter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Følte han var på vei mot toppformen

Briten har slitt med kyssesyken de siste to sesongene, men ble erklært frisk i forbindelse med Tour of California tidligere i år. Men til tross for at sykdommen har sluppet taket, har Cavendish slitt med å imponere i ritt. I juni var han gjennom Tour of Slovenia uten å komme seg blant de 50 beste på noen av etappene, mens han endte på en 22. plass i det britiske mesterskapet søndag.

– Som jeg har gjort hele karrieren, har jeg satt meg ut en spesifikk tid jeg ønsker å være i toppform. Dette har stort sett alltid resultert i at jeg har nådd målene mine eller kommet veldig nære. Spesielt i det vakreste, mest spesielle rittet som er Tour de France, hvor 30 av seirene har definert karrieren min, skriver briten. 

Les også: Dette er rytterne som stiller i årets Tour de France

Cavendish droppet Tour of Norway i siste liten for å kjøre en høydesamling i Alpene og skriver at han etter å ha fulgt et spesifikt treningsprogram for å nå toppformen i juli, følte han var «på et perfekt sted».

Nå går altså Tour de France uten briten, et ritt han har syklet hvert år siden debuten i 2007. 34 år gamle Cavendish mangler fire etappeseirer for å tangere rekorden til Eddy Merckx som den med flest etappeseirer i Tour de France, men har ikke vunnet noen etapper siden han vant fire etapper i 2016.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse