TO LEDERE: Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen er de to største stjernene i Dimension Data. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

TROPPEN KLAR: Edvald Boasson Hagen som ventet i Dimension Data lag til Tour de France. Mark Cavendish ble ikke tatt ut. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

Cavendish vraket til Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.07.19 10:15

Del på    

Dimension Data har åtte ryttere klare til Grand Départ.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen var som ventet å finne i Dimension Data sitt Tour de France-uttak presentert tirsdag formiddag, der utelatelsen av storspurter Mark Cavendish og sammenlagtkandidat Louis Meintjes vakte mest oppsikt.

Veteranen Cavendish vrakes til fordel for den italienske spurteren Giacomo Nizzolo. 34-åringen med hele 30 etappeseire i Tour de France har slitt med å finne formen etter at han ble diagnostiert med Epstein Barr-virus, og har kun vunnet to ritt siden 2017. Briten har ikke vunnet en etappe i Tour de France siden 2016.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nizzolo får dermed sin Tour de France-debut etter å ha vunnet avslutningsetappen av Tour de Slovenia nylig. Reinardt Janse van Rensburg og Lars Bak blir viktige hjelpere for italieneren på de flate etappene. 39-åringen Bak er dermed klar for sin 20 Grand Tour.

– Det er veldig spennende å være med på mitt første Grand Depart. Jeg ser virkelig frem til mulighetene foran meg og skal nyte erfaringene fra det som blir høydepunktet i min karriere, sier Nizzolo – som vil jakte sin første Grand Tour-etappeseier i årets Tour de France.

30-åringen fra Milano hadde femteplass som beste da han nylig syklet Giro d’Italia, hvor han har vunnet poengtrøya to ganger (2015, 2016).

Lagets sammenlagtambisjoner skal forsvares av Roman Kreuziger, som står over for sin 17 Grand Tour-deltakelse. Tsjekkeren har fire topp ti plasseringer i Tour de France fra tidligere. Femteplassen fra 2013 er 33-åringens beste prestasjon i Le Grande Boucle.

Den britiske ringreven Stephen Cummings, vinner av etappen til Mende i 2015, er også inne i troppen. Cummings utmanøvrerte både Thibaut Pinot og Romain Bardet da han tok en minneverdig etappeseier på Mandela-dagen.

Ben King og klassikerspesialist Michael Valgren fyller de siste plassene.

Dimension Data til Tour de France 2019
Edvald Boasson Hagen
Ben King
Roman Kreuziger
Reinardt Janse van Rensburg
Giacomo Nizzolo
Stephen Cummings
Michael Valgren
Lars Bak

Tagget med: , ,

Les også disse