Mandatory Credit: Photo by SWpix.com/REX/Shutterstock (9760569l)

SLITER: Kun to seirer har det blitt på de to siste sesongene for Mark Cavendish. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock (9760569l)

Belgisk avis: – Cavendish rammet av kyssesyken igjen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.18 21:29

Del på    

Samme sykdom som spolerte mye av fjorårssesongen.

2017-sesongen til Mark Cavendish ble i stor grad ødelagt av Epstein-Barr-viruset, som gir mononukleose – kyssesyken på folkemunne.

Den gang ble sykdommen påvist i april, og han var ute av konkurranse fram til midten av juni.

Heller ikke årets sesong har vært godt for Cavendish, som har slitt med flere velt og sykdom. Nå skriver den belgiske avisen Het Laatste Nieuws at briten igjen har fått påvist Epstein-Barr-viruset.

Avisen skriver at diagnosen ble stilt i etterkant av årets Tour de France, hvor 33-åringen hadde et anonymt ritt før han ikke klarte tidsgrensa på den ellevte etappen. Siden syklet han RideLondon, før han har meldt avbud til både EM og Arctic Race of Norway kort tid før rittstart.

Dimension Data-rytteren har ikke vært i aksjon siden. I forbindelse med laguttaket til Arctic Race of Norway skrev laget i en pressemelding at de ville gi en oppdatering på britens helse senere, noe de foreløpig ikke har gjort.

Het Laatste Nieuws skriver at det ikke er klart om Cavendish var smittet av viruset allerede under Tour de France.

Cavendish er på en utgående kontrakt med Dimension Data og ifølge den belgiske avisen er det lite sannsynlig at han vil få en ny kontrakt med det sør-afrikanske laget, som har hentet inn blant andre Michael Valgren og Roman Kreuziger til 2019-sesongen. Mitchelton-Scott og Bahrain-Merida skal ha vist en viss interesse for briten, men det er uklart om det er reelle alternativer.

Tagget med: ,

Les også disse