SLITER TUNGT: Riwal-Readynez må bruke rytternes lønn for å få til ritt i høst. Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Bruker rytternes lønn til å redde høstsesongen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.07.20 15:08

Del på    

Riwal-Readynez-rytterne frasier seg lønnen for å få syklet ritt.

(procycling.no): Rytterne på det danske Pro-laget Riwal-Readynez har frasagt seg lønn fra og med september og ut resten av sesongen. Det er for å gjøre det mulig for laget å gi rytterne så mange sykkelritt som mulig i høst.

Det er det danske sykkelnettstedet Feltet.dk som rapporterer om avtalen mellom ledelsen og rytterne.

Den økonomiske situasjonen har vært prekær i flere lag etter at covid-19-pandemien også rammet sykkelsporten. Allerede i april var ledelsen i Riwal-Readynez åpne om at de var i økonomiske problemer.

Av de 20 rytterne på laget er det fire norske: Sindre Lunke, August Jensen, Sondre Holst Enger og Kristian Aasvold. Samtlige 20 rytter har inngått en avtale med laget om at de ikke får lønn etter 1. septemeber.

– Det er ingen hemmelighet at vi har tapt noen sponsorer i laget og at situasjonen ikke er god. Inntil videre har vi fått all lønn vi har i kontrakten. Så vidt jeg vet har alle fått den lønn de har krav på, sier rytterrepresentant Torkil Veyhe til Feltet.dk.

Pengene skal brukes på å sende rytterne ut på ritt i resten av sesongen. Allerede 1. august skal Riwal-laget til La Route d’Occitanie.

– Det har vært en god tone. Rytterne har kunnet se at om vi skal redde dansk sykkelsport og om vi skal ha et lag til neste år, så må vi ut og kjøre sykkelritt. Selvfølgelig er det ikke noe som synes det er bra å gjøre det uten lønn. Men jeg er veldig imponert over rytterne, sier lagets nest eldstemann Veyhe.

Av de norske rytterne er det kun Kristian Aasvold som har kontrakt med laget i 2021 da han signerte som neopro.

Tagget med: , , ,

Les også disse