SLITER TUNGT: Sponsorene makter ikke å følge opp sine forpliktelser, og Riwal Readynez ber nå danske myndigheter om mer hjelp. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Dansk nettsted omtaler Riwal Readynez som «lukningstruet»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.04.20 10:01

Del på    

Trenger hjelp fra myndighetene for å overleve ut august.

(procycling.no): Som vi skrev i slutten av forrige måned så Riwal Readynez Cycling Team seg nødt til å hoppe på en dansk redningspakke og permittere nær sagt alle ansatte fram til 9. juni.

Ordningen ble innført i håp om å trygge danske arbeidsplasser. Etter at tre nye uker har passert, er situasjonen fremdeles dyster for den internasjonale sykkelsporten. Tour de France, med mulig oppstart lørdag 29. august, er halmstrået man lag nå klamrer seg til.

Det hjelper dog ikke en dansk ProTeam akkurat nå. Steffen Kromann, direktør fra satsinga og den eneste som fremdeles er unntatt fra permitteringer, fortalte procycling.no den 31. mars at det hadde jevn dialog med sponsorene som per nå får lite, eller ingenting ut av sponsoratene sine:

– Vi er i dialog med dem, og noen av dem opplever at de selv er i en presset situasjon. Vi har sponsorer som jobber både i reisenæringen og innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Disse rammes hardt av Corona-krisen, påpekte Kromann.

– Vi trenger hjelp

Overfor dansk TV 2 påpeker han at laget kan komme til å trenge hjelp fra danske myndigheter også over sommeren. Dette i håp om å kunne satse videre også i 2021. Nettstedet skriver at alle sponsorene ikke lenger er i stand til å overholde sine forpliktelser til sykkelsatsinga:

– Jeg håper vi kan gjøre oss nytte av det (mer hjelp fra danske myndigheter), slik at vi kan komme oss igjennom året. Det vil bety en del for oss om vi kan fortsette med de pakkene ut august, sier Kromann til dansk TV 2.

Riwal Readynez Cycling Team permitterer alle ansatte

– Trues dere av nedleggelse hvis dere ikke får mer støtte?

– Vi trenger hjelp. Vi skal finne nye samarbeidspartnere før 2021 dersom det gir mening for oss å kjøre videre som ProTeam. Regjeringen er nødt til å hjelpe oss igjennom året, men vi skal finne sponsorer som kan være med å kickstarte et nytt treårig prosjekt fra 1. januar, 2021, sier han.

Fire norske i stallen

Sondre Holst Enger, Sindre Lunke, August Jensen og Kristian Aasvold har alle blitt permittert med tilbakevirkende kraft siden den 9. mars. Etter den tid ble også støtteapparat i laget permittert.

Den danske redningspakken har skutt 75 prosent av lønningene til satsinga, mens de foreløpig har utbetalt full lønn til egne ryttere.

Etter permitteringene har laget bedt rytterne om i stor grad ikke å uttale seg eller representere laget på noen måte mens de er fristilt fra Riwal Readynez. Det har heller ikke lyktes dansk TV 2 å få noen ryttere i tale ettersom de frykter det skal forringe mulighetene til å få utvidet kompensasjonsperioden.

PS: Søndag skulle laget for øvrig egentlig ha fått sin debut i Amstel Gold Race. Det nederlandske WorldTour-rittet, og åpningen av Ardenner-uka, er selvsagt også utsatt på grunn av COVID-19-viruset.