ET STYKKE BAK: Nesten tolv minutter etter Philippe Gilbert trillet Edvald Boasson Hagen over målstreken i Paris-Roubaix. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Boasson Hagen: – Det er sånt som skjer i Roubaix

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.19 18:54

Del på    

Dimension Data-kapteinen punkterte bort fra seierskampen.

ROUBAIX (procycling.no): I år, som i fjor, møtte Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff den samme skjebnen i Paris-Roubaix.

I 2018 var det en velt der Kristoff gikk i bakken, og Boasson Hagen ble hindret, som satt de to nordmennene ut av spill. I årets utgave skulle punkteringer bli seierhåpets bane.

– Jeg hadde en punktering tidlig i rittet, og kom ikke helt tilbake etter det. Så fikk jeg en ny punktering da Sagan og de gikk av gårde. Da blir det vanskelig etter det, sier Boasson Hagen til procycling og et samlet norsk pressekorps etter målgang i Roubaix.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed ble det vanskelig å følge da seiersgruppen til Sagan, Van Aert, Gilbert, Lampaert, Vanmarcke og Politt snek seg av gårde.

– Jeg satt bra til og hadde vært med lenger i hvert fall. Men nå vet jeg ikke hvordan rittet utviklet seg og da er det vanskelig å si hvor jeg hadde vært på slutten, konstaterer 31-åringen.

Skuffende vårsesong

Etter den forrykende starten med temposeier i Valenciana ble forventningene raskt høye til Boasson Hagen. Men sykdom i Portugal sørget for et tynt grunnlag før de store klassikerne.

Dermed ble det ikke en eneste topp 30. plassering nordmannen i årets brosteinssesong. I Paris-Roubaix ble rudsbygdingen beste Dimension Data-rytter, på 45. plass.

– Jeg kunne hatt færre punkteringer, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er sånt som skjer i Roubaix. Jeg satt bra med før den andre punkteringen. Så fikk jeg litt flere punkteringer senere, men da var det for sent uansett så det hadde ikke noe å si.

– Jeg hadde håpet på å være bedre, og jeg satt bra i det der. Jeg var uheldig som hadde tre punkteringer og en krasj. Men sånn er det, konstaterer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLITENT GLIS: Edvald Boasson Hagen fullførte Paris-Roubaix for åttende gang. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Startet bra

Mens danske outsidere som Magnus Cort og Mads Pedersen kjørte hardt i starten og forsøkte å komme i forkant, uten å lykkes, satt Boasson Hagen rolig i feltet.

– Det blir alltid en hard dag. Men jeg brukte ikke mye krefter i starten på å prøve å gå i brudd. Det var mye motvind, så jeg kunne egentlig sitte fint med.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Alt gikk egentlig fint, helt til det ikke lenger gikk så fint. Sånn er det ofte i Paris-Roubaix.

– Jeg satt greit med helt fram til jeg hadde punkteringa. Jeg er bra sliten nå, men det tror jeg alle i denne velodromen er.

Tagget med: , , , ,

Les også disse