Prøv Procycling Pluss idag

DÅRLIG START: Under en treningstur i forkant av fredagens Giro d'Italia-åpning har Chris Froome vært nedpå asfalten i Jerusalem. FOTO: Scanpix

Blodig Froome foran Giro d’Italia-åpningen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.05.18 10:04

Del på    

Veltet på trening foran tempo-åpning.

(procycling.no): Bildene nederlandske NOS, belgiske Sporza og spanske Marca har publisert levner ingen tvil: Chris Froome har vært nedpå i forberedelsene til den 9,7 kilometer lange tempoetappen under Giro d’Italia-starten i Jerusalem.

På bildene fra treningen har han opprevet sykkelshorts, og et blodig kutt på skinka. Han pådro seg også skrubbsår på ryggen og det rant blod fra det ene kneet.

Froome ble i tillegg observert haltende ute i løypa, etter at han fikk hjelp med sykkelen av en Team Sky-soigneur.

Se bildet fra Sporza-reporter Renaat Schotte her:

– Siutsou og López også nede

Fra Jerusalem melder NOS-journalisten Raymond Kerckhoffs at Kanstantsin Siutsou (Bahrain-Merida) skal ha veltet og brukket kragebeinet.

Rapportene er foreløpig ikke bekreftet av Bahrain-Merida, men det vil i så fall bety at den 101. utgaven av Giro d’Italia er over for hans del.

Også Miguel Angel López skal ha vært nede. Det melder La Gazzetta dello Sport. Colombianeren har blant forhåndsfavorittene til å vinne sammenlagt, men er ikke kjent for sine tempoegenskaper.

Tempoetappen i Jerusalem er teknisk krevende, noe som forklarer hvorfor flere av toppnavnene har vært nedpå under dagens trening.

Spørsmålstegn rundt formen til Froome

Rent sportslig er det mange som er spent på hvordan Froome vil klare seg i toppen av sammendraget. De spekulasjonene blir ikke mindre etter dagens velt.

Froome har i tillegg Salbutamol-saken hengende over seg, og har ikke prestert på sitt vante nivå så langt i 2018.

Han har tidligere vunnet både Tour de France og Vuelta a Espana sammenlagt, men har aldri klarte å gå til topps i Giro d’Italia.

Det er aldri ideelt når man gjør seg klar til å ta fatt på tre ukers blodslit på italienske landeveier. Froome er likevel blant forhåndsfavorittene sammen med tempospesialisten Tom Dumoulin, og mer spesialiserte klatrere som Fabio Aru, Miguel Angel López og Thibaut Pinot.

Les procycling.nos favorittvurdering her!

Rittet åpner med en 9,7 kilometer lang tempoetappe i ettermiddag. Heller ikke etappene lørdag og søndag byr på de riktig store utfordringene, før det venter hviledag og transport mot Sicilia, mandag. Dermed er det nok dagens duell mot Dumoulin som kommer til å bekymre Froome mest, akkurat nå.

Tagget med: , , , ,

Les også disse