Prøv Procycling Pluss idag

BLANKE ARK: Edvald Boasson Hagen er her avbildet under Grand Prix de Montréal på tampen av fjorårssesongen. Inngangen til 2019 har gått langt bedre, og rudsbygdingen skal nå bygge form til klassikerne i Valencia og Algarve. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

– Den beste testen kommer nå til uka

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.02.19 14:55

Del på    

Edvald Boasson Hagen har lagt knirkefri oppkjøring bak seg.

(procycling.no): 10,3 kilometer tempo, stort sett flatt – men med en knekker mot slutten: Det blir de første pedaltråkkene til Edvald Boasson Hagen med startnummer på siden i 2019.

Rudsbygdingen har trent og forberedt seg i Alicante de siste par dagene og tar nå fatt på rittet han gikk glipp av i fjor, Volta a la Comunitat Valenciana. Der skal også Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger i aksjon for sine lag.

Les også: Kristoff: – Alltid press på å få resultater

Etter en punktert sesongoppkjøring i fjor, har han svingt unna problemene denne gangen. Tester viser også at nordmannen skal være i bra slag, men det er også riktig som 31-åringen sier:

– Den beste testen kommer vel nå til uka, på resultatlistene. Jeg har følt at ting har fungert bra, og det lille jeg har testet viser også framgang fra i fjor, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

– Vi får se hvem som er sterkest

Da Dimension Data presenterte laguttaket sitt fikk han merkelappen ’allrounder’, men nordmannen bekrefter at han også ankommer rittet med ambisjoner selv om han er rekkekamerat med nyankomne Giacomo Nizzolo.

– Nizzolo er med hit, så jeg er litt spent på hvem det skal kjøres for. Men det får man svaret på snart. Det er noen kuperte løyper her også, så da får vi se hvem som er sterkest, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Med oppladningen jeg har hatt blir det bare å komme i gang

Tirsdag var han ute med lagkameratene og kikket nærmere på morgendagens temposløyfe. Det man selvsagt lurer på er hvor tøff den bakken mot slutten egentlig er.

– Vi trente et par runder i løypa nå. Den er tøff, samtidig så dreier det seg bare om to minutter opp. Jeg tror jeg skal klare det greit.

– Hva håper du på?

– Jeg tør ikke komme med noe resultatmål, men jeg håper jeg får gode svar fra kroppen.

Høy prestisje i belgisk åpning

Det er ikke mer enn litt over tre uker til alvoret knepper til et par hakk til og det er klart for brosteinsåpning i Belgia.

På sesongplanen står nordmannen oppført på både Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. I forkant skal han også igjennom Algarve rundt.

Les også: – Øker sjansen for at én av dem vinner et monument

Dimension Data-rytteren var nummer tre i Het Nieuwsblad i 2014 da lagkompis Ian Stannard (Team Sky) vant. Siden den gang har rittet blitt enda mer prestisjetungt og er blitt flyttet opp i WorldTouren.

– Det er det første løpet i klassikerne og det er tradisjon knyttet til den belgiske åpningen. Det er et viktig ritt og det er en viktig helg for hele laget, slik alle WorldTour-ritt er. Vi skal legge en god strategi rundt Boasson Hagen og Michael Valgren under klassikerne. Vi skal spille kortene våre litt annerledes denne gangen, lover sportsdirektør Gino Van Oudenhove etter at Valgren, Nizzolo, Lars Bak og Rasmus Tiller er hentet inn til klassikerlaget.

Kraftig forsterket

Mens Valgren trolig tar et steg ut til siden foran Paris-Roubaix, og vender fokus mot de mer kuperte rittene i Ardennene, der også Enrico Gasparotto og Romain Kreuziger er hentet inn for å hjelpe ham, blir det full pakke med rittene fra Milano-Sanremo og ut ’Helvetet i nord’ for Boasson Hagen.

Vises rittet på TV? Sjekk her!

Forventningene er økt et par hakk til Dimension Data etter et fjorår preget av sykdom, skader og sportslig nedtur for det sørafrikanske WT-mannskapet.

– Det er mye endringer i stallen vår og stemningen har vært bra så langt. Vi får bidra alle sammen slik at vi får et sterkt lag som hjelper hverandre. Jeg gleder meg til å se hvordan sesongstarten blir, sier Boasson Hagen.

Toppresultater i emning

Det har gått snart ti år siden han slo igjennom med et brak. Et ritt som også befant seg på utsiden av WorldTour, var Gent-Wevelgem, som han endte opp å vinne fra et brudd som HTC-Columbia-rytter.

Den sesongen ble han også fjerdemann i Monte Paschi Eroica (nå Strade Bianche) som lagkamerat Thomas Löfkvist vant.

Selv om det er lenge siden seieren i 2009, har han vært nære på i finalen av et par av rittene de siste åra. I 2016 ble det femteplass da Mat Hayman vant selveste Paris-Roubaix, mens det i fjor ble nederlag for Yves Lampaert og en småsur fjerdeplass i Dwars door Vlaanderen – også det et ritt som har steget i gradene de siste årene.

Faktisk er Flandern rundt en av få klassikere Boasson Hagen ikke har notert seg for en topp 10-plassering. Der er fremdeles 17.-plassen var 2013 bestenotering.

– Jeg har en god følelse når det gjelder Edvald denne sesongen. Vi snakket om viktigheten av å få en tidlig seier. Det gjelder både for ham og laget, sier Van Oudenhove.

PS: Volta a la Comunitat Valenciana kan du følge på Eurosport Norge fra 6.-10. februar. Det er Jørn Sundby og Stig Krisitansen som kommenterer.

Tagget med: , , ,

Les også disse