SMÅKALDT: Det var ikke de helt store sommertemperaturene på Mallorca og Kristoff pådro seg en liten forkjølelse på dag to. Her fra dag fire i rittrekken, sammen med Vegard Stake Laengen (foran) og Marco Marcato (bak). Foto: Justin Setterfield, Getty Images.

Kristoff: – Alltid et press for å få resultater

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.02.19 19:39

Del på    

Håper å slå tilbake i Valenciana etter skuffende spurt på Mallorca.

Spurterne i UAE Team Emirates har hatt en fin start på årets sesong. 20 år gamle Jasper Philipsen vant den femte etappen i Tour Down Under i sitt første ritt for laget, og debutseier ble det også for Fernando Gaviria. Colombianeren gikk hen og vant både første og fjerde etappe i Vuelta a San Juan, mens Simone Consonni plukket opp en andreplass på den andre etappen.

Gaviria kom inn fra Quick-Step Floors foran årets sesong og har tatt over Kristoffs rolle som spurteren på toppen av spurthierarkiet i laget.

– Føler du noe press for å få resultater når de andre åpner sesongen så bra?

– Det er alltid et press for å få resultater, det er det. Jeg håper at jeg kan prestere kjapt, men først og fremst er det klassikerne som er min hovedprioritet, ikke spurtene. Det er ikke så mange vanlige spurter i rittene i Belgia, så da gjelder det å være i god fysisk form. Jeg føler kroppen generelt sett er der den skal være, så jeg er ikke veldig bekymret om det ikke går veien i de første rittene nå, sier Kristoff til procycling.no.

Bommet på timingen

Veldig bra gikk det heller ikke på den første spurtmuligheten for sesongen. I søndagens Trofeo Palma på Mallorca endte han nede på en skuffende ellevteplass.

– Jeg er ikke helt fornøyd med gårsdagens resultat, det er jeg ikke. Jeg følte meg ganske bra, så en ellevteplass ble jeg litt overrasket over. Jeg kom litt tidlig frem og så var det veldig dårlig merka. Det var ikke noe etter kilometersmerket og du så ikke mål på grunn av en sving. Jeg bomma og ble litt ivrig, mener Kristoff.

– Jeg kom meg fortere frem enn planlagt og så var jeg først med 400 meter igjen. Det ble litt langt i motvinden, sier han lett humrende.

– Jeg tror ikke jeg hadde slått (Marcel) Kittel uansett, han virket sterk, men jeg tror jeg skulle kjempet like bak ham. Alle opptrekkene var litt for korte. Jeg var egentlig på hjulet til Rick Zabel (Kittels opptrekker), men han stivnet med 500 meter igjen. Det kan hende at jeg sånn sett hjalp Kittel til seier. Det ble i hvert fall i lengste laget for min del. Jeg ledet på oppløpet en god stund, men det var dårlig timing, vedgår han.

TYSK SEIER: Alexander Kristoff (under den venstre armen til vinner Marcel Kittel) bommet kraftig på timingen og var ikke i nærheten av å tukte Kittel i Trofeo Palma. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Flere spurtsterke nordmenn på plass

Allerede onsdag fortsetter sesongen for nordmannen, som da har forflyttet seg til det spanske fastlandet etter starten på Mallorca. Da er Volta a la Comunitat Valenciana som venter, hvor Kristoff tror på spurtmuligheter på etappe to og etappe fem. Den andre etappen inneholder rundt 2500 høydemetere, men hovedsaklig i relativt slake bakker. 31-åringen rapporterer selv at han hang overraskende bra med i bakkene på Mallorca.

– Jeg håper at jeg kan gjøre noen gode spurter i Valenciana. Målet er selvsagt å vinne, men når (Dylan) Groenewegen er med så vet jeg at jeg trenger å få til en god spurt for å kunne slå ham. Jeg skal i hvert fall prøve på det, så håper jeg det funker bedre enn på søndag, sier Kristoff, som pådro seg en liten forkjølelse på dag to på Mallorca.

Sykdom gjør at Amund Grøndahl Jansen ikke blir å se i opptrekket til Groenewegen i rittet, men nederlenderen vil uansett være den største favoritten. Kristoff på sin side må i hovedsak klare seg alene, med litt forventet hjelp fra Marco Marcato inn mot de siste kilometerne.

I spurtene kan vi også forvente å se Sondre Holst Enger, som imponerte i bakkene på Mallorca, men som i likhet med Kristoff ikke helt fikk det til i søndagens massespurt og endte på en 17. plass. Edvald Boasson Hagen sesongdebuterer for sitt Team Dimension Data, men ifølge en pressemelding fra laget er det nysigneringen Giacomo Nizzolo som blir lagets mann i spurtene i det spanske rittet.

Rittet starter med en 10,3 kilometer lang tempo onsdag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse