BLANT FAVORITTENE: Egan Bernal (foran) og Primoz Roglic (til venstre, bak) er begge blant favorittene til å vinne Tour de France i år. Her fra Saitama Criterium, et ritt som ble "vunnet" av Yukiya Arashiro (høyre), foran Bernal og Roglic. Foto: Christopher Jue/Getty Images

Bernal tror Roglic blir den største utfordreren i Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.02.20 13:49

Del på    

Colombianeren også klar på at han vil trenge tid å gå på før bakketempoen til La Planche des Belles Filles.

(procycling.no): Da Egan Bernal krysset målstreken på Champs-Élysées i hjertet av Paris 28. juli i fjor, var det som den yngste vinneren av Tour de France siden Francois Faber vant i 1909.

En enorm bragd, men også en seier hvor flere av sportens fremste sammenlagtkanoner ikke var til stede. Primoz Roglic, Tom Dumoulin og lagkameraten Chris Froome kom seg aldri til startstreken, mens Thibaut Pinot underveis pådro seg en skade i det han var i ferd med å seile opp som den heteste favoritten, til det som kunne blitt den første franske seieren siden Bernard Hinault i 1985.

Man kan selvsagt bare slå de som faktisk stiller til start, men Bernal kan forvente seg enda tøffere konkurranse når han skal forsøke å forsvare seieren i årets utgave. Allerede har Jumbo-Visma meldt at de vil komme med trioen Roglic, Dumoulin og Steven Kruijswijk, mens Ineos kort tid etter kontret med at Bernal vil ha med seg de tidligere vinnerne Geraint Thomas og Chris Froome på laget. I tillegg vil ryttere som Tadej Pogacar og nevnte Pinot satse mot touren.

I fjor høst gjorde Primoz Roglic det klart at hans store drøm var å vinne Tour de France, og i et intervju med ciclo21 i midten av januar utropte han seg selv som favoritten til å vinne rittet i 2020.

Bernal, som tirsdag starter Tour Colombia 2.1, er klar på at Roglic er en mann som må følges nøye.

– Han er en rytter som har fått respekten til alle i feltet. Han var nummer én på rankingen i fjor, han vant vueltaen, var på podiet i giroen, er veldig god på tempo, klatrer godt og er veldig jevn. Du kan ikke avskrive noen, i fjor vant nesten Alaphilippe og ingen hadde ham blant favorittene. Alt kan skje, men for meg så er det Roglic som vil være den sterkeste, sier Bernal om konkurrentene til El Tiempo, gjengitt av Cyclingnews.com

[poll id=»23″]
ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gleder seg til kampen mellom Jumbo-Visma og Ineos

Skulle det gå som planlagt for Ineos og Jumbo-Visma, vil begge de to lagene stille med flere gode kort når starten går i Nice 27. juni. Bernal gleder seg til å se hvordan kampen mellom de to stjernemannskapene blir.

– Det er noe som blir strålende og interessant å se. Det vil i mye større grad bli en kamp. Hvert år har touren blitt vunnet med mindre margin ettersom det er mange rivaler og folk er mye bedre forberedt. Dette året, med Jumbo, er en god ting for rittet, sier han.

Bernal testet seg på sett og vis mot Jumbo-Vismas trio i 2018, da Primoz Roglic og Steven Kruijswijk kom på fjerde- og femteplass, mens Tom Dumoulin, den gang kjørende for Team Sunweb, ble nummer to. Bernal kjørte da som hjelperytter for Geraint Thomas og Chris Froome, som endte opp som nummer én og tre. 

Dumoulin vil bli en viktig rytter. Han er en som, når han er i form, kan klatre enda bedre enn en klatrer. Du må gi ham mye respekt. Vi vet ikke hvordan han vil være etter skaden han hadde, men jeg tror han vil være god og vi må respektere ham, sier Bernal.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

2018: Egan Bernal i front av favorittgruppa på den 17. etappen i Tour de France i 2018, med Geraint Thomas, Chris Froome, Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin og Mikel Landa på hjul. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Tror han må ha et forsprang før tempoen

Colombianeren har også grunn til å frykte tempostyrken til nevnte Dumoulin og Roglic. Bernal er selv ingen dårlig temposyklist, men til sammenligning med de to Jumbo-Visma-kapteinene, som begge har VM-medalje på tempo, er han normalt sett et lite stykke bak.

Den siste etappen før sjarmøretappen inn til Paris er i år nemlig en tempo, den eneste i rittet. Den er 36 kilometer lang, hvor de siste seks kilometerne går opp til La Planche des Belles Filles. 

Les også: Slik blir Tour de France 2020

– Vi må starte å ta tid fra starten, for å komme oss til tempoetappen med et brukbart forsprang og ikke tape Tour de France der, sier Bernal.

– Selv om de siste seks kilometerne er oppover, så vil det fremdeles passe spesialistene bedre siden de vil kunne klare å kontrollere det mye bedre. Jeg må mer eller mindre ha ett minutt eller halvannet, og da er jeg ikke eksakt – for å kunne vinne touren. Det er forskjellen en etappe kan utgjøre på slutten av et ritt, mener 23-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse