KLAR FOR Å UTFORDRE TEAM INEOS: Med Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin og Primoz Roglic i spissen, har Jumbo-Visma et kruttsterkt Tour de France-lag. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jumbo-Visma har planen klar: Kommer med tre kapteiner til Tour de France

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.12.19 14:51

Del på    

Roglic, Dumoulin og Kruijswijk skal alle kjøre touren i 2020.

(procycling.no): Fredag presenterte Jumbo-Visma 2020-stallen og samtidig noen av målene til deres største stjerner.

Det de fleste lurte på var hvordan de ville bruke trioen Tom Dumoulin, Primoz Roglic og Steven Kruijswijk. Roglic ble nummer tre i giroen og vant vueltaen i år, mens Kruijswijk ble nummer tre i Tour de France.

Dumoulin hadde på sin side et år preget av skader, og som etter mye spekulasjoner endte med at han brøt kontrakten med Team Sunweb og skrev under for Jumbo-Visma.

Det viser seg at alle tre skal kjøre Tour de France, og man kan dermed ikke annet enn å glede seg til den herlige kampen man neste år vil få mellom Team Ineos og Team Jumbo-Visma, som nå ser ut som de to klart sterkeste lagene. 

Ineos har vunnet syv av de siste åtte utgavene av Tour de France. Det er ikke kjent foreløpig akkurat hvordan det britiske laget vil disponere sine kapteiner, men det er gode muligheter for at de kan stille med Geraint Thomas, Egan Bernal og Chris Froome – tre ryttere som alle har vunnet Tour de France.

Under lagpresentasjonen, som ble sendt på nederlandsk Eurosport, fortalte også Roglic at han vil starte sesongen med Paris-Nice, og videre vil han blant annet kjøre Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Det ble også klart at Robert Gesink, Laurens De Plus, Sepp Kuss, Tony Martin og Wout van Aert etter planen skal kjøre Tour de France.

Vuelta a España starter neste år i nederlandske Utrecht, og det er Steven Kruijswijk og Dylan Groenewegen som vil fronte laget i det spanske treukersrittet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Grøndahl Jansen skal kjøre Giro d’Italia

Vuelta a España starter neste år i nederlandske Utrecht, og det er Steven Kruijswijk og Dylan Groenewegen som vil fronte laget i det spanske treukersrittet.

Groenewegen vil også kjøre Giro d’Italia, og vil dermed kjøre to treukersritt for første gang i karrieren. Der blir Amund Grøndahl Jansen en viktig hjelper for Groenewegen. Nordmannen har kjørt Tour de France de siste to årene, men når det nå blir full satsing på sammendraget, blir han ikke å se i touren. 

Dermed ser det ut til at Giro d’Italia blir det store treukersrittet neste år, sett med norske øyne. Allerede er det klart at Alexander Kristoff, Carl Fredrik Hagen og Kristoffer Halvorsen skal kjøre giroen.

For Jumbo-Visma vil George Bennett bli lagets mann for sammendraget i Giro d’Italia.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse