Prøv Procycling Pluss idag

NUMMER EN OG TO: Geraint Thomas og Egan Bernal har de to første plassene på INEOS-rangstigen i juli. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bernal: – Er Thomas bedre enn meg så vil jeg hjelpe han

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.06.19 14:25

Del på    

Unggutten er forberedt på enda et Tour de France som hjelperytter.

(procycling.no): Etter triumfen i Sveits rundt steg Egan Bernal til toppen av mange favorittlister før Tour de France 2019. Det colombianske stjerneskuddet har også seier fra Paris-Nice å vise til tidligere i år, mens Geraint Thomas fremdeles venter på sesongens første seier. Waliseren veltet ut av Sveits rundt, og mistet verdifulle rittkilometer før han skal forsøke å forsvare fjorårets gule trøye i touren.

Med Chris Froome ute, og en usikker Thomas, er det flere som mener Bernal er Team INEOS sitt beste kort.

– Jeg vet ikke helt. Jeg vil ikke si at jeg er den store favoritten. Jeg vil uansett satse på G (Thomas). Han er vår leder, sa Bernal i intervju med Cyclingnews like etter at seieren var sikret i Sveits. 

– Jeg skal prøve å hjelpe han. Om han er bedre enn meg, så vil jeg selvfølgelig hjelpe han. Det har jeg ingen problemer med. Jeg er bare 22 år gammel, så jeg tror jeg har mange Grand tours foran meg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Under fjorårtes Tour var Bernal den viktigste hjelperen for de to INEOS-kapteinene Froome og Thomas. Mens Froome ble nummer tre bak Dumoulin og seierherre Thomas ble unggutten fra Bogotá nummer 15 i sammendraget. I det som skulle være hans andre Grand Tour, årets Giro d’Italia, skulle Bernal få prøve seg som kaptein. Men et kragebeinsbrudd på trening satt en stopper for sjansene til colombianeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I GOD TEMPOFORM: Egan Bernal tapte kun 18 sekunder til verdensmester Rohan Dennis på den siste tempoen i Sveits rundt. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Etter en anonym start på sesongen viste tredjeplassen i Romandiet rundt at Thomas var i ferd med å finne formen. Han fremsto avslappet og i intervjuer før det andre sveitsiske etapperittet sa han selv han var «mer selvsikker enn noen gang». Velten på fjerde etappe i Sveits rundt endret mye.

– Ting endret seg da Thomas veltet. Han var lederen vår da vi kom hit, så etter velten ble jeg lederen, sier Bernal. 22-åringen grep sjansen med begge hender.

– Jeg har stor respekt for dette rittet og mine rivaler. Men jeg følte meg bra og hadde en av mine beste dager. Alt var under kontroll, beretter INEOS-vinneren om den siste etappen og duellen mot Rohan Dennis.

Et allerede strålende 2019 for Bernal kan bli eventyrlig om han blir spydspissen til Team INEOS i Frankrike. Men selv vil han ikke si at han fortjener kapteinsrollen foran Thomas.

– Jeg må allerede være mer enn fornøyd med det jeg har gjort i år. Jeg har vunnet tre WorldTour-ritt. Geraint Thomas er regjerende mester i Tour de France. Jeg har stor respekt for han, og han er i veldig god form.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse