Prøv Procycling Pluss idag

WALISISK FENOMEN: Geraint Thomas tok en historisk triumf i Tour de France 2019. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Geraint Thomas føler seg «mer selvsikker enn noen gang»

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.06.19 20:45

Del på    

Waliseren i rute før Tour de France-testen.

(procycling.no): Etter å ha hvilt på laubærne i månedene før 2019 startet er Geraint Thomas nå nesten tilbake der han skal være. Waliseren startet året på anonymt vis, men tredjeplassen i Tour de Romandie viser at noe er i emning.

I intervju med Telegraph sier 33-åringen at han er «mer selvsikker enn noen gang» på at han skal være i bra slag når Tour de France tråkkes i gang 6. juli.

– Allerede i starten av november, selv om jeg hadde tre uker med forpliktelser, så var jeg ivrig etter å komme tilbake på sykkelen, sier Thomas i intervju med den britiske avisa.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han hadde fortsatt en haug med opptredener, medieplikter og intervjuer han måtte gjennom i kjølvannet av hans første Tour de France-seier.

– Det var da jeg skjønte at det kom til å gå bra. Fordi jeg ikke hadde lyst til å gjøre de greiene lenger.

Til slutt kom han seg tilbake i skikkelig trening. Med tiden til hjelp.

– Jeg kom sakte tilbake. Jeg ville ikke forhaste meg og gjøre for mye. Men jeg vil si at alt gikk bra. Selvfølgelig var Romandiet fint for å få en liten boost av selvtilliten. Jeg tror vi er i rute nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DE BESTE: Tom Dumoulin slo Froome, men Thomas ble for sterk i 2018. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Forventer større motstand

Gjennom hele 2018-utgaven av verdens største sykkelritt fremsto Thomas som en mann med kontroll. At han var rittets sterkeste beviste han gang på gang. Han forventer ikke at det blir like enkelt i år.

– Vi får se om jeg har nok. Alle blir bedre, og motstanden er definitivt tøffere i år. Jeg tror det er mange som kan havne på podiet, vurderer waliseren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg må bare holde meg til den samme filosofien jeg alltid har gjort. Det er bare å gjøre så godt jeg kan. Jeg kan ikke påvirke hvordan Tom Dumoulin gjør det, eller Adam Yates, eller Richie Porte, eller Jumbo-Visma med Steven Kruijswijk eller Primoz Roglic.

Han feide dem alle, inkludert lagkompis Chris Froome, av de franske veiene for under ett år siden. Neste uke starter jakten på toppformen han trenger for å gjøre det igjen. Thomas gikk til topps i Tour de France-testen Criterium du Dauphine i 2018. Den muligheten får han ikke i år. Chris Froome er Team INEOS sin kaptein i det franske rittet, mens Thomas er leder i Sveits rundt.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse