KOMFORTABELT: Sam Bennett tok sin andre triumf på to dager, med god margin. Foto: Tim De Waele

Bennett i kanonform vant igjen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.10.17 16:46

Del på    

Tre seirer på rad for Bora-spurteren.

(procycling.no): Den andre etappen av Tour of Turkey endte på samme måte som tirsdagens åpningsetappe, med seier til Sam Bennett.

Edward Theuns (Trek-Segafredo) startet spurten fra andre posisjon, etter et flott opptrekk av det amerikanske laget. Sam Bennett lå dog på hjulet til belgieren, og passerte ham uten problemer.

Over målstreken var Bora-Hansgrohe-spurteren over en sykkellengde foran belgieren. Riccardo Minali (Astana) tok tredjeplassen på etappen.

Bennett grep ti bonussekunder, og øker ledelsen sin i sammendraget. Edward Theuns klatrer til andreplass, men han er nå ti sekunder bak Bora-kapteinen.

– Jeg er glad. Laget jobbet veldig hardt. König og Schwarzmann kontrollerte gjennom en lang dag. I finalen var det uorganisert, og alle ville ha hjulet mitt. Vi fikk ikke toget til å fungere, så vi gikk etter Trek sitt tog. Laget fikk meg på Trek-hjulet i den siste svingen, sier Bennett ifølge Feltet.

Triumfen er 26-åringen sin åttende for sesongen, og den tredje på WorldTour-nivå. Iren har vist fabelaktig form den siste tiden, og står nå med seier på sine tre siste rittdager.

Treg dag

Den andre etappen av femdagersrittet var av det rolige slaget. Rytterne ankom Fethiye omlag halvtimen etter det tregeste tidsskjemaet.

Sluttiden på den 205 kilometer lange etappen ble på over seks timer, som tilsvarer en snitthastighet på 34 kilometer i timen.

Med kun to mann i bruddet hadde hovedfeltet hele tiden god kontroll på utbryterne, som ble kjørt inn med ti kilometer igjen til mål.

Torsdagens etappe er noe mer krevende enn de to første. Den siste stigningen kommer drøye seks kilometer før mål, og utgjør en flott rampe for feltets mest angrepslystne ryttere.

– Det gjorde vondt i finalen. Det gikk langsomt hele dagen, men plutselig gikk det veldig fort. Sånn er det i dette rittet. Jeg skal se på morgendagens profil. Vi tar det dag for dag, og har også noen klatrere. Vi må se på det fra etappe til etappe, konkluderer onsdagens vinner.

Vegard Stake Laengen veltet på gårsdagens etappe, men fullførte åpningen i Kemer. Onsdag unngikk han uhell i finalen, og syklet i mål som 54. mann.

Tagget med: , , , ,

Les også disse