KORTESTE SIDEN 1964: Alexander Kristoff har Flandern rundt i høst som et av de stor målene. Det blir den korteste utgaven av rittet han har syklet. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Belgiske klassikere kortes ned: – Tror ikke det har noe for seg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.06.20 21:55

Del på    

Stein Ørn skeptisk til om redusert distanse i tett høstprogram vil verne rytterne.

(procycling.no): Fredag offentliggjorde Flanders Classics løypene for de ulike rittene de har under paraplyen på høstkalenderen.

På den reviderte UCI-kalenderen gjelder det de fire flamske endagsrittene Brabantse Pijl (7/10), Gent-Wevelgem (11/10), Scheldeprijs (14/10) og kongen på brosteinshaugen: Ronde van Vlaanderen (18/10). 

I en pressemelding opplyser arrangøren at de velger å endre rittene noe i forhold til hva som var planlagt i vår. Høstens utgaver av de fire rittene vil dermed være kortere enn først planlagt.

Sammenliknet med fjorårets utgaver er Brabantse Pijl kortes 12 kilometer kortere, Gent-Wevelgem 11 kilometer korter og Scheldeprijs 19 kilometer kortere. Flandern rundt kortes ned mest med 26 kilometer i forhold til 2019-utgaven.

Endringen i monumentet fører til at høyt verdsatte Muur van Geraardsbergen ikke blir med i årets utgave. Tenbosse møter samme skjebne, mens Valkenberg har blitt inkludert som erstatter.

Totalt blir det 241 kilometer å sykle i den 104. utgaven av Belgias største sykkelritt. Det er den korteste utgaven av De Ronde siden 1964-utgaven som ble vunnet av tyske Rudi Altig. Men selv med en uvanlig kort utgave av rittet, så tviler Amund Grøndahl Jansen på at det vil ha mye å si.

– Jeg tror ikke det gjør så voldsomme utslag. Uten muren blir det kanskje senere finale. Det kan nok påvirke litt. Jeg ville kanskje helst ha hatt vanlig løype, men tror ikke det blir så veldig annerledes til slutt, konkluderer Jumbo-Visma-rytteren overfor procycling.no.

De siste årene har Muuren, plassert med omlag 100 kilometer igjen, markert starten på finalen av Flandern rundt. Avslutningen av årets Flandern rundt blir nærmest identisk som de siste utgavene med Oude Kwaremont og Paterberg-komboen som klimakset.

Belgisk høstvær

Heller ikke Stein Ørn, trener og stefar til den eneste norske Flandern rundt-vinneren, tror den litt kortere utgaven vil påvirke utfallet i for stor grad.

– Jeg tror ikke det betyr så mye. Det kan bli et veldig hardt løp i seg selv. Vi kan få dårlige forhold og sånt så den tiden på året kan gjøre det mye dårligere. Man får jobbe med det man har, sier Ørn til procycling.no.

Snittnedbøren i målbyen Oudenaarde er høyere i oktober enn i april, mens den gjennomsnittlige vindstyrken er marginalt lavere på høsten. Ørns spådom om leit høstvær er langt fra urealistisk.

Kort tid mellom mange av rittene gir mindre hvile. Flanders Classcis opplyser med at det er grunnen til at de, i konsultasjon med flere lag, har besluttet å korte ned sine ritt. Ørn er skeptisk til effekten.

– Jeg tror ikke det har noe for seg. Det er klart det er jo fordi de vil prøve å tilrettelegge for sine egne ryttere som ikke står den distansen like godt.

Alexander Kristoff er som kjent en ryttertype som blomstrer når rittene blir lange og melkesyra setter inn. Av de fire nevnte rittene er det kun det mer Ardenner-aktige Brabantse Pijl han ikke har vunnet.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse