VENDER HJEM: Jens Keukeleire returnerer til Belgia og fortsetter karrieren i Lotto-Soudal. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Belgisk klassikerspesialist vender hjem

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.09.17 20:43

Del på    

Keukeleire forlater Orica-Scott.

(procycling.no): Jens Keukeleire har tilbrakt majoriteten av sin karriere hos australske Orica-Scott, men etter årets sesong forlater 28-åringen laget. Nå fortsetter han karrieren i mer kjente omgivelser, hjemme i Belgia hos Lotto-Soudal, selv om han trivdes svært godt hos Orica.

– Jeg var ikke på jakt etter et nytt lag, men halvveis i sesongen så hadde jeg en prat med Marc Sergeant og så startet ballen å rulle. Jeg var fremdeles veldig lykkelig hos Orica-Scott, men det faktumet at Lotto-Soudal er et belgisk lag fikk meg til å bytte lag, forteller Keukeleire i en pressemelding.

Belgieren er et kjent ansikt i klassikerne, med flere topplasseringer gjennom karrieren sin. I år ble han nummer to i Gent-Wevelgem, etter å ha blitt slått i spurten av Greg Van Avermaet, og har topp ti-plassering i Paris-Roubaix fra 2015.

– De siste sesongen har jeg ofte syklet med landslaget og omringet av belgiske ryttere og støtteapparat, så skaper det en spesiell atmosfære. Jeg har allerede et bånd med flere, både ryttere og støtteapparat, i Lotto-Soudal, så jeg ser frem til å være en del av laget. Spesielt å jobbe sammen mot vårklassikerne. De foregående sesongen har Orica-Scott også fokusert mer og mer på vårklassikerne, men du kan ikke sammenligne det med hvordan et belgisk lag fokuserer på det.

Allsidig rytter

I tillegg til å gå godt på brosteinen, har også Keukeleire en giftig avslutning. I fjor vant han den 12. etappen i Vuelta a España, da han var raskest i spurten til Bilbao. Dermed får Lotto-Soudal et allsidig kort, som også kan brukes i et spurtopptrekk. Men det er hovedsakelig i klassikerne 28-åringen blir et solid tilskudd, spesielt med tanke på at laget mister både Jürgen Roelandts og Tony Gallopin til henholdsvis BMC og AG2r.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TO I WEVELGEM: Keukeleire ble andremann i årets Gent-Wevelgem, kun slått av Greg Van Avermaet. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Jens er en rytter som kan håndtere mange rittdager, har en stor motor og er sjeldent skadet. Han konkurrer hele året og presterer jevnt, med de nødvendige ekstraordinære prestasjonene. På våren har vi definitivt bruk for forsterkningen Jens er. En rekke endagsritt passer ham. Jeg så ham prestere godt i Clásica San Sebastián, når han jobbet for lagkameratene sine. Jens er fask når han kan avslutte fra en liten gruppe og kan spille en rolle i spurtopptrekket vårt. Jens vil bli en ressurs for laget på mange måter, forteller lagets sjef, Marc Sergeant.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse