Prøv Procycling Pluss idag

I SITT RETTE ELEMENT: Odd Christian Eiking tok seg en deilig dukkert på mandagens hviledag. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Badeløven Eiking: – Beste følelsen på tre uker

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.07.19 19:09

Del på    

Temperaturer opp mot 40 grader i vente for rytterne på de neste dagene i Tour de France.

REMOULINS (procycling.no): – Du er ikke på ferie nå, roper pressesjefen til Wanty-Gobert til Odd Christian Eiking.

Nordmannen har nettopp hoppet ut i det lille bassenget ved lagets hotell, en sårt tiltrengt dukkert etter at en hetebølge har meldt sin ankomst til Frankrike.

Flere av de andre rytterne hopper uti i minuttene som følger. Selv om de bare har vært ute på en kort treningstur, merkes det at temperaturen ligger tett opp mot 40 grader.

– Det tror jeg er den beste følelsen jeg hatt på tre uker, det bassengbesøket der, sier Eiking til procycling.no etter å ha skiftet klær og fått seg i litt mat. 

– I dag er den første dagen hvor det er så sinnssykt varmt. Jeg kjenner at du blir sliten bare av å være ute, bare av å sitte her. Det er ikke helt ideelt, men det er jo likt for alle, sier Eiking, sittende inne på hotellets restaurant.

Familien blir med på den siste uka

Dermed håper askøyværingen på en rolig dag når rytterne skal ut på den 16. etappen i årets Tour de France på tirsdag. Den andre hviledagen kom beleilig for 24-åringen, som med forflyttingen til den lille byen Remoulins – med den velkjente akvedukten på Pont du Gard kun to-tre minutter unna – også fikk besøk av familien.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er deilig med besøk hjemmefra. Jeg håper det løfter moralen litt.

– Trengs det (å løfte moralen)?

– Ja, nå kjenner jeg at de kom i grevens tid, sier Eiking med sitt velkjente smil.

– I går var den første dagen hvor jeg virkelig kjente at jeg var sliten. Det går litt opp og ned. Det er mange som er slitne, så vi får se hvordan det går de neste dagene.

LAGBADING: Odd Christian Eiking på vei ut i en klassisk «bombe». Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Her har jeg lært at du må være hundre prosent

Eiking har flere ganger forsøkt å komme seg i brudd i årets ritt, men har foreløpig ikke den store uttellingen. Spisse albuer har ofte gjort det vanskelig, og utgangspunktet hans ble heller ikke bedre av han ble syk under Critérium du Dauphiné.

– Det har jo vært kjekt å være her og jeg har blitt mange erfaringer rikere, men jeg hadde nok håpet på mer om du hadde spurt meg tidligere i vår. Det ble som det ble, med sykdommen som kom i Dauphiné og som gjorde at jeg ble sengeliggende i en uke etter rittet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg visste at når jeg lå med feber så lenge, så begynner kroppen omtrent på null igjen. Da visste jeg at jeg ikke ville være helt hundre prosent og her har jeg lært at du må være hundre prosent for at ting skal klaffe. Så enkelt er det. Her er alle tipp-topp, og da er det ikke rom til at jeg ikke er det, sier han.

Tror det blir jevnt blant favorittene

Det han får trøste seg med at det er gode sjanser for at han kommer ut av rittet i god form. Det kan få bruk i et ritt som Arctic Race of Norway, som venter i midten av august.

– Det blir et mål, hvor jeg ønsker å kjempe om seieren, sier Eiking, som også har planer om å være i god form til VM-fellesstarten i Yorkshire 29. september. 

Men før den tid skal Tour de France avsluttes. Selv sier han er laget er ganske fornøyd med rittet så langt, selv om han ønsket å være i bedre form selv. I kampen om seieren har vi blant andre hans tidligere lagkamerat i FDJ, Thibaut Pinot, og rytteren Alexander Kristoff mente Eiking var Norges svar på, Julian Alaphilippe. 

– Det blir jevnt. Alt kommer an på Alaphilippe, om han er sliten eller ikke. Selv i går var det ikke så ille, men han kan ikke ha mange av de dagene. Det ser lyst ut for Pinot. Fortsetter han slik tror jeg han kan vinne hele «dritten», sier Eiking.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse