I TRØBBEL: 39 år gamle Samuel Sánchez var ikke langt unna karriereslutt. Nå får han et mørkt teppe hengende over sin pàlmares. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

B-prøven til Samuel Sánchez også positiv

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.10.17 17:00

Del på    

Karrieren trolig over for 39-åringen.

(procycling.no): Bare to dager foran årets Vuelta a España testet Samuel Sánchez positivt på det veksthormonfrigjørende peptidet GHRP-2. Testen ble gjort utenfor konkurranse den 9. august, bare ti dager før den spanske Grand Touren startet.

LES OGSÅ: Tidligere OL-vinner testet positivt

Hans arbeidsgiver, BMC, suspenderte naturligvis spanjolen, i påvente av svar på B-prøven. I dag skriver den spanske avisen Marca at den også er positiv, ifølge informasjon de har mottatt fra Sánchez’ advokater.

Uansett videre utfall betyr dette trolig definitivt karriereslutt for 39-åringen, som allerede i forkant av den positive testen vurderte å legge opp.

Tidligere i år testet de to Bardiani-CSF-rytterne Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni positivt på det samme stoffet. Pirazzi ble i går dømt til fire års utestengelse.

– Hvorfor skulle jeg dope meg?

BMC har nå kunngjort at de har terminert Sánchez sin kontrakt med umiddelbar effekt. Spanjolen har ennå ikke kommet med noen offisiell uttalelse, men han har tidligere hevdet at han er uskyldig, og at nyheten kom som «en total overraskelse.»

– Jeg er 39, jeg har vært profesjonell i 19 år, og jeg er på nippet til å legge opp. Hvorfor skulle jeg dope meg? fortalte han i august.

Sánchez er en svært merittert rytter. Karrierens største seier kom trolig da han ble olympisk mester i Beijing, i 2008. Han har også vunnet fem etapper i Vuelta a España, en etappe i Tour de France,  og i samme ritt ble han nummer to sammenlagt i 2010 og vant klatretrøyen i 2011.

Han syklet majoriteten av karrieren sin for det tidligere baskiske laget Euskaltel, men har siden 2013 syklet for BMC.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse