Prøv Procycling Pluss idag

TESTET POSITIVT: Samuel Sanchez er suspendert fra BMC, men bedyrer sin uskyld etter den positive dopingtesten. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Sanchez om dopingsjokket: – Kunne ikke tro det

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.08.17 17:48

Del på    

BMC-rytteren bedyrer sin uskyld.

(procycling.no): Tidligere i dag kom sjokkbeskjeden om at Samuel Sanchez hadde testet positiv for GHRP-2, et veksthormonfrigjørende peptid.

Den olympiske mesteren fra Beijing er nå suspendert av sin arbeidsgiver, BMC, i påvente av B-prøven.

Til det spanske nyhetsbyrået EFE gir han uttalelser, til tross for at advokatene har anbefalt ham å la være. Cyclingnews har gjengitt intervjuet.

– Advokatene har sagt til meg at jeg ikke bør komme med uttalelser, fordi de må vente å se resultatene fra B-prøven. Det er et uheldig resultat, ikke positivt, men uansett, for meg har dette kommet som en total overraskelse, og jeg kunne ikke tro det, sier Sanchez.

UCI informerte Sanchez om testresultatet da han nettopp hadde ankommet Nimes, der starten av Vuelta a España går. Rittet var muligens spanjolens siste ritt, ettersom han skulle ta en avgjørelse angående fremtiden etter treukersrittet.

– Hvorfor skulle jeg dope meg?

Den positive testen stammer fra en test utenfor konkurranse 9.august i år.

– Jeg føler meg dårlig, veldig overrasket. Jeg ble klar over nyhetene i Nimes, og nå er jeg hjemme og avventer hendelsene. Jeg kom her i morges, og de fortalte meg på telefon og e-post. Jeg kunne ikke tro det.

Sanchez er 39 år gammel og har vært proff siden 2000. Da Lance Armstrong ble utestengt for doping, gikk Sanchez ut mot utestengelsen fordi Armstrong aldri hadde testet positivt.

Nå har mannen med 13 sesonger i Euskaltel-laget selv testet positivt, men insisterer på at han har ren samvittighet.

– Jeg er 39, jeg har vært profesjonell i 19 år, og jeg er på nippet til å legge opp. Hvorfor skulle jeg dope meg?

Stoffet Sanchez testet positivt på er det samme som Bardiani-rytterne Nicola Ruffoni og Stefano Pirazzi testet positivt på i forkant av årets Giro d’Italia. Deres B-prøver var også positive.

DOPINGTATT: Også Stefano Pirazzi, her fra etappeseieren på den 17.etappen i Giro d’Italia 2014, testet positivt på det samme stoffet som Samuel Sanchez. Foto: Tim De Waele.

Tagget med: , ,

Les også disse